Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών: Όταν η κατασκήνωση μεταμορφώνει σε… πρόσωπα αληθινά

Επέστρεψαν τα αγόρια της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών από την κατασκηνωτική τους περίοδο. Τα παιδιά χωρισμένα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο – Λύκειο έζησαν την εμπειρία της κατασκήνωσης «Θαβώρ» στις τέλειες εγκαταστάσεις στην πευκόφυτη περιοχή της Ελάνης Χαλκιδικής, που διαθέτει η Αδελφότητα «Οσία Ξένη», της οποίας πνευματικός οδηγός είναι ο γρεβενιώτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Κατασκηνώσεις στις οποίες συμμετέχει ενεργά η Μητρόπολή μας, όχι μόνο στέλνοντας παιδιά της αλλά και παραχωρώντας στελέχη και ιερείς.

Μέσα από ένα πρόγραμμα με έντονα παιδαγωγικό χαρακτήρα, προφέροντας ήθος, συνέπεια, ειλικρίνεια, καθαρότητα εσωτερική και καθαριότητα εξωτερική, τάξη και σειρά, ασταμάτητο παιχνίδι, τραγούδια και δρώμενα και πόσα άλλα, μα κυρίως Χριστό και πατρίδα, τα παιδιά γνωρίζουν ένα κόσμο λίγο διαφορετικό. Άλλωστε διακοπές αυτό ακριβώς σημαίνει. Να διασκεδάσω την καθημερινότητά μου.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, τα παιδιά πλέον μεταμορφώνονται σε αληθινά πρόσωπα ανθρώπων, μακριά από την κακότητα και την ανοησία των μεγάλων, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των γονέων. Η χαρά, η ομορφιά της ψυχής, η γαλήνη και η ειρήνη είναι τα στοιχεία που ο κατασκηνωτής λαμβάνει ως ενθύμια της παρουσίας του, με στόχο να τα διατηρήσει κατά το δυνατόν περισσότερο. Στοιχεία απαραίτητα για να ανταπεξέλθουν στον προσωπικό τους αγώνα. Γι’ αυτό και ο πρόσφατος κυκλώνας που σάρωσε την περιοχή αντιμετωπίστηκε με θάρρος και τραγούδι.

Η κατασκήνωση των αγοριών τελείωσε. Των κοριτσιών κυλάει ήδη και έπεται και των κυριών. Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών συνεχίζει τον πνευματικό της αγώνα και εν μέσω του θέρους, ώστε τα διαλυμένα από την καθημερινότητα πρόσωπα να μεταμορφωθούν σε πρόσωπα αληθινών και γνήσιων ανθρώπων, όπως δηλαδή μας έπλασε ο Δημιουργός.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5