Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS
SPONSORS
PAPAGEORGIOU

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
Κάλτσιου
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) για τα κλειστά σύνορα και τις συνέπειες

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) παρακολουθούμε όλες τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται,  όπως αποφασίστηκε -ακριβώς πριν ένα χρόνο – . Έως σήμερα, πολλές διατάξεις και αποφάσεις έχουν αναθεωρηθεί, εκ της αρχικής εξαγγελίας με πολύπλευρες συνέπειες, τόσο στο εργασιακό μας περιβάλλον όσο όμως και για τη Χώρα.

Παρόλο που η μεταναστευτική πολιτική πρέσβευε – κατά το τελευταίο έτος – το δόγμα των ανοικτών συνόρων για μετανάστες και πρόσφυγες, σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει να απομονωθεί από τον υπόλοιπο Ευρωπαϊκό κόσμο στην περίπτωση που τα ανοικτά σύνορα της μετατραπούν σε κλειστά, όπως κατ επανάληψη έχουν επισημάνει οι εταίροι.

Είναι προφανές πως οι φράκτες των όμορων χωρών και ιδιαίτερα της Π.Γ.Δ.Μ. θα ανακόψουν της εισροές και θα κλείσουν τα σύνορά τους, καθότι η κάθε χώρα πρωτίστως προστατεύει τα εθνικά της σύνορα, την δική της εσωτερική ασφάλεια και μετά υπηρετεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη των λαών.  Υπό το δόγμα αυτό, εκτιμάται πλέον ως θέμα χρόνου να κλείσουν τα σύνορα όπως άλλωστε διαμηνύουν και Υπουργοί της Κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο οι γείτονες χώρες να προβούν στο κλείσιμο των συνόρων όπως γίνεται αντιληπτό, θα έχει ως αποτέλεσμα -έναν άνευ προηγουμένου- εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων εντός των χωροθετημένων ορίων της Ελλάδος. Μία τέτοια εξέλιξη, είναι προφανές πως απορρέει από την χρόνια αδυναμία των πολιτικών που ασκήθηκαν στη χώρα μας όσων από τους ασκούντες (πολιτική και υπηρεσιακή) διοίκηση, επέλεγαν να   διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές ως .. “ανύπαρκτες”.

Τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προαναγγέλλεται η άφιξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής στη φύλαξη των συνόρων μας τη στιγμή που έλληνες συνοριοφύλακες  έχουν τελευταία σειρά κατάταξης το 2002 ( ! ) και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Τη στιγμή που το προσωπικό των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης αποδεσμεύεται από τα κύρια καθήκοντά του και συμμετέχει ενεργά σε μέτρα τάξης για ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε δικαστήρια και σε κάθε αρμοδιότητα εκτός της κύριας του. Τη στιγμή που και η περιφερειακή τοπική ηγεσία έχει συναινέσει με τις ενέργειές της στον πλήρη αποδεκατισμό των σχετικών Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης  αφού η Πολιτική Ηγεσία έχει ήδη προτείνει ακόμη και κατάργηση τέτοιων Υπηρεσιών στην ενδοχώρα!.  Την ίδια ώρα δεσμευόμαστε στη λειτουργία hotspot για την καταγραφή και ταυτοποίηση των μεταναστευτικών ροών ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες δεν διαχωρίζαμε τον πρόσφυγα με τον μετανάστη. Διαμηνύουμε  στους εταίρους για την φύλαξη των συνόρων μας αλλά την ίδια στιγμή αδυνατούμε να έχουμε έστω και ένα διμελές πλήρωμα στα σύνορα της χώρας. Διαμηνύουμε πως υπάρχει αστυνομική παρουσία και εννοούμε τα Μ.Α.Τ. !

Οι υποσχέσεις της Πολιτείας, για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, έμπρακτα θα τείνουν να υλοποιηθούν -προς Εθνικό όφελος – μόνον  με την ανασύσταση της Ελληνικής Συνοριοφυλακής με εξειδικευμένο προσωπικό, των ελλήνων συνοριακών φυλάκων, στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τη φύλαξη των συνόρων. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, η απόφαση ανάθεσης στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με ΜΑΤ δεν κατέστη εφικτή ούτε στην Ειδομένη, ούτε στην Κω και τη Λέσβο.

Τώρα πια ξέρουμε πως το ενδεχόμενο αποκλεισμού στη χώρα μας δεκάδων – εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, θα έχει ονοματεπώνυμο και υπογραφές . Και σαφώς δεν θα είναι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αυτά,  αλλά όσοι επιζητούσαν, τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων χωρίς να έχουν υπόψη τους καμία οργάνωση, καμία δομή και με «ανύπαρκτους» Έλληνες συνοριοφύλακες για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αυτούς θα βαραίνει η ευθύνη,  καθώς προκαλούσαν στοχευόμενα  το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τους και αναφορές για “εξαφάνιση” … μεταναστών και προσφύγων από την επικράτεια, αφού είχαν “απολαύσει” πρώτα τον Ελληνικό ήλιο…

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
ΟΠΑΠ
Αγγελίες εργασίας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης