Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για τον μήνα Φεβρουάριο γεμάτη έκπληξη

Η Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για τον μήνα Φεβρουάριο είχε μόνο έκπληξη για όσους παρευρέθησαν. Με έναν καλεσμένο που το βιογραφικό του θα ζήλευαν πολλοί και σπάνια επισκέπτονται την πόλη μας και το θέμα που διαπραγματεύτηκε έδωσαν μία άλλη πνοή σε αυτήν την προσπάθεια.  Ο καλεσμένος ήρθε από την Κύπρο και πρόκειται για τον π. Νικόλαο Δούμα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών, PhD, Θεολόγο και Δικανικό ερευνητή ηλεκτρονικού εγκλήματος, MCT, ENISA Member. Αυτοί όλοι οι τίτλοι του επέτρεψαν να διαπραγματευτεί το θέμα: “Οθόνη & Εγκλεισμός, Σχέση στοργής ή απέχθειας;”

Ο ομιλητής τόνισε από την αρχή πως η χρήση της τεχνολογίας είναι κάτι απολύτως φυσικό και θεμιτό. Βέβαια, υπήρχε η αίσθηση του περιορισμού. Με τον εγκλεισμό αναδείχθηκαν ανάγκες που οδήγησαν στην άμεση και έντονη χρήση της τεχνολογίας, που μας αποκάλυψε μία αλήθεια: πως δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις γενεές ως προς την χρήση της οθόνης, ότι εμείς είμαστε μετανάστες στον χώρο της τεχνολογίας, ενώ τα παιδιά μας ιθαγενείς. Γι’ αυτό δεν βάζουμε απέναντι τα παιδιά μας, αλλά τα κάνουμε να νιώθουνε πως στεκόμαστε δίπλα μας. Εκτός αν μας βολεύει να μένουν αυτά ήσυχα, πετώντας τους μία οθόνη στα χέρια τους. Κι έτσι αρχίζουμε να ανήκουμε στην οθόνη, ακυρώνοντας την ύπαρξή μας, δημιουργώντας μία άλλη δεύτερη. Γι’ αυτό και την περίοδο που έρχεται η πρόταση της ασκητικής του διαδικτύου μπορεί να είναι η λύση». Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική.

Ο π. Νικόλαος έδωσε και δύο ακόμη διαλέξεις με θέμα: «Για ένα καλύτερο διαδίκτυο» σε μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Γρεβενών, ενθουσιάζοντας με την παρουσία του τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ