AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Η “σιωπή” του Γιώργου και οι “αρχάγγελλοι”…Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας *Του Δημήτρη Ψευτογκά

Το δόγμα του υπουργού υγείας χαίρει …άκρας υγείας!
” Δεν κερδίζουμε τις εκλογές αν δεν κλείσουμε κάποιους φυλακή”, είπε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!
Ω! του θαύματος!
Ακολούθησε η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Αμύνης του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, ως υπόπτου φυγής για υπόθεση “ξεπλύματος μαύρου χρήματος” που δεν έχει εκδικασθεί!
Ως γνωστόν ο κ. Παπαντωνίου είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τις 8 Αυγούστου του 2006 από τον τότε πρόεδρο, Γιώργο Παπανδρέου.  και από το 2007 και από μέλος.
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν ήταν ποτέ καλές, μιας και ο κ. Παπαντωνίου διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και διαφωνούσε με το “δαχτυλίδι ” Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου.
 Ειδικότερα, ο κ. Παπαντωνίου είχε τεθεί εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 8 Αυγούστου του 2006, ύστερα από τις δηλώσεις του, όπου τάχθηκε υπέρ της αγοράς της Εμπορικής Τράπεζας από τη γαλλική Credit Agricole.

Όπως ανέφερε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δισέλιδη δήλωσή του για την αποπομπή Παπαντωνίου, «υπεύθυνη στάση δεν μπορεί να θεωρείται η διατύπωση προσωπικών απόψεων δημόσια, άκαιρα, χωρίς καμιά συνεννόηση και μάλιστα την ώρα μιας κρίσιμης αντιπαράθεσης. Αυτό έχει ως μόνο αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση και να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Λειτουργεί ως άλλοθι σε μια κυβερνητική πολιτική ( εν. της ΝΔ) που έχει διασύρει την οικονομία της χώρας μας».
Η χώρα είχε μπει τότε σε επιτήρηση από το ΔΝΤ!
Ο κ. Παπαντωνίου το κράτησε “Μανιάτικο” και αν και γνώριζε τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ για τον μέγα εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, σε βιβλίο του το 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά :
«Η προεπιλογή συγκεκριμένου προσώπου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν διπλό λάθος. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου 2009-2012 αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και κατέρρευσε απαξιωμένη αφού οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, ενώ η προεπιλογή μετέτρεψε και πάλι το ΠΑΣΟΚ σε αρχηγικό κόμμα, διαγράφοντας τους αγώνες του ίδιου του Κώστα Σημίτη».
Δεν του είχε περάσει ακόμα ο θυμός…
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μίλησε…
Μίλησε όμως η Δικαιοσύνη!
Ο κ. Παπαντωνίου καταδικάστηκε με αναστολή σε 4χρόνια φυλάκισης και 80.000 ευρώ πρόστιμο για ανκριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Οι σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη πέρασαν και αυτές από σαράντα κύματα…
Η φανερή στήριξη του Γιώργου τον οδήγησαν στην πρωθυπουργία ( ασθενούντος του Ανδρέα Παπανδρέου) από τον Ιανουάριο και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 1996,(θανόντος του Ανδρέα Παπανδρέου) απέναντι στον ισχυρό και μεγάλο φαβορί τότε Άκη Τζοχατζόπουλο!
Το ανταποδοτικό “δαχτυλίδι” δεν ήταν από ευγνωμοσύνη….
Αλλωστε δόθηκε μισό!
Έδωσε την προεδρία στον Γιώργο και κράτησε την πρωθυπουργία μέχρι τελικής πτώσης!
Ήταν γνωστή τότε η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά κάτω του 20%!
Η βέβαιη “αυτοχειρία” Γ. Παπανδρέου, στις εκλογές του 2004, δεν εξελίχθηκε όπως σχεδιάστηκε!
Πήγε “ανέλπιστα” καλά και ήρθε η πανηγυρική εκλογή του στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ με 1.000.000 ψήφους , ασύλληπτο μέγεθος για την πολιτική ιστορία της χώρας που δύσκολα θα ξεπεραστεί!
Η παρασκηνιακή δράση του τ. πρωθυπουργού κορυφώθηκε με την δεύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009!
Η ανοιχτή στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο διέρρηξαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις…
Η δημόσια διαφωνία με επιστολή στον τύπο (εφ. ΤΑ ΝΕΑ) του κ. Σημήτη παρά την ομόφωνη πρόταση του Συνεδρίου και του Πολιτικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισαβόνας , τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ!
Ο Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε την επιστολή «αδικαιολόγητη πολιτική πράξη» που προκαλεί ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες και με  σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του, αλλά δεν τον “προσμετρά” πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πάντοτε αποφασισμένος να κάνει πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «όλα στο φως»!
Ήταν αποφασισμένος και δεν επεδίωκε να μην οδηγηθούν πολιτικά στελέχη στη δικαιοσύνη, ακόμα και στην φυλακή, καθώς η ατιμωρησία μετατρέπει την κοινωνική οργή σε τυφλές εκρήξεις συλλήβδην κατά του πολιτικού συστήματος.
Στην επιστολή προς τον κ. Σημίτη αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής : “…..

Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ…”
Η σταθερότητα και η εμμονή του  Γιώργου Παπανδρέου σε αυτές τις απόψεις είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων από το 2009 ο κ. Τζοχατζόπουλος και φυσικά εκτός ΠΑΣΟΚ αργότερα….
Όταν δε έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το 2009 έφερε το νόμο με Υπουργό τον Χάρη Καστανίδη το 2011, με τον οποίο τέθηκε τέρμα στην ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων που είχαν παρανομήσει και έδωσε το δικαίωμα στη δικαιοσύνη να επιληφθεί και να αποφασίσει…
Έτσι βρίσκονται στη φυλακή αυτοί που βρίσκονται και άλλοι που έχουν καταδικαστεί και εκτίσει μέρος της ποινής….
Το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή παρέγραψε πιθανά αδικήματα πολιτικών προσώπων σε μεγάλα σκάνδαλα (Ζήμενς,Βατοπέδιο κ.α) βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας….
Η είσοδος σε μια δύσκολη παγκόσμια κρίση, ηθική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική που τα απόνερά της έπληξαν περισσότερο την απροετοίμαστη και ανοχύρωτη πατρίδα μας δεν επέτρεψε την συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009-2011.
Η Διαύγεια, ο οικονομικός εισαγγελέας, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, κ.α ,θα μείνουν στην ιστορία ως επιτεύγματα μιας κυβέρνησης που έθεσε υπεράνω όλων το συμφέρον των πολλών και όχι τα προνόμια των λίγων, δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος, σταθεροποίησε την οικονομία, πάταξε την σπατάλη χωρίς την περικοπή σε συντάξεις και μισθούς και χωρίς επιδρομές στα κοινωνικά δικαιώματα και τελικά ανετράπη εκ των έσω και έξω…
Μετά από ένα “βρώμικο ’89” όπου δεν τελεσφόρησε η αμαύρωση και λεηλασία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης με την σπίλωση και φυλάκιση του ηγέτη της Ανδρέα Παπανδρέου από τις δυνάμεις της Αριστεράς και Δεξιάς, βλέπουμε αυτό το σενάριο να επιστρέφει με τον “μανδύα” της συναίνεσης κάτω από το πρόσχημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης!
Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και παγκόσμιας αναταραχής μας εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους!
Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα δεν διδάχτηκαν τίποτε από το πρόσφατο παρελθόν!
Εθελοτυφλούν και βλέπουν μόνο την “καρέκλα” της εξουσίας!
Ματαιοπονούν!

Αφήνω τα “καρφιά” περί “σιωπής”, όταν κάποιος μίλησε δια των έργων,Δε στους “Αρχάγγελους” της κάθαρσης που θυμήθηκαν 12 χρόνια μετά να ζητήσουν άνοιγμα λογαριασμών…

 Οι “λογαριασμοί” παραμένουν… ανοιχτοί… με φουσκωμένη την αμετροέπεια και τον αμοραλισμό!

Είναι πληγή η “καταδίκη” άνευ δίκης και το ναζιστικό δόγμα της
” συλλογικής ευθύνης”!

Η εμμονή στα παλιά πρότυπα ηγετών είναι εξόχως επικίνδυνη όπως και κάθε εμμονή!
 Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες γνώσης, θυσίας,πατριωτισμού, αφοσίωσης  και ανοιχτών οριζόντων, που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική, συνειδητή συμμετοχή, ενημερωμένων πολιτών.
Η εμπάθεια, η μισαλλοδοξία και η μικρότητα δεν μας αγγίζουν….
 Αυτή είναι η δική μας παράδοση στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com