Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αποκλειστική συνέντευξη του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη ΄΄ Στην Φωνή των Γρεβενών ΄΄

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά περιοδεύει σήμερα σε Λάρισα και Κοζάνη και συναντιέται με τους αγρότες.

Που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια ;

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος αποτελούσε διαχρονικά ένα βασικό πυλώνα στήριξης του ΠΑΣΟΚ.

Επρόκειτο για μια σχέση σφυρηλατημένη μέσα από κοινούς αγώνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου αυτής της κοινωνικής ομάδας και την ανάδειξη της σε παράγοντα ανάπτυξης της περιφερειακής οικονομίας.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια μέσα στον μνημονιακό ορυμαγδό ΄΄ξεχάσαμε΄΄ να συνδιαλεγόμαστε μαζί τους.

Πλέον ήρθε η ώρα, μετά την κατάρρευση του μύθου περί καλών αντιμνημονιακών πατριωτών και κακών μνημονιακών προδοτών, να μπούμε στην ουσία της συζήτησης για το πως η χώρα και η ελληνική κοινωνία θα αποκτήσει ευοίωνη προοπτική. Και αυτό περνάει μέσα από την από κοινού διαμόρφωση ενός νέου, ρεαλιστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που αγγίζει και τον πρωτογενή τομέα.

Στη σύνταξη του προγράμματος αυτού έχουν ρόλο και λόγο όλες οι παραγωγικές ομάδες που μέσα από την καθημερινή τους ενασχόληση  γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα και μπορούν να προτείνουν λύσεις.

 

Το ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία, έχει απολέσει το μεγαλύτερο ποσοστό της εκλογικής του απήχησης. Πιστεύετε πως υπάρχει δυνατότητα αναστροφής κι εσείς ως νέος Γραμματέας στοχεύετε να συμβάλετε γι αυτήν ;

Προφανώς κι αυτό που μου λέτε δεν αφορά μόνο στη δική σας περιφέρεια, αλλά στο σύνολο της επικράτειας.

Το ΠΑΣΟΚ καλώς ή κακώς ΄΄πλήρωσε΄΄ το τίμημα της εισαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Πλέον δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το δίκαιο ή το άδικο αυτής της εξέλιξης, αν και από το πολιτεύεσθαι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί εύκολα κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ μετά το 10ο Συνέδριό του, την εκλογή Προέδρου και των Κεντρικών του Οργάνων καλείται να αποτελέσει πέραν από εγγυήτρια πολιτική δύναμη για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της πατρίδας, μια δύναμη που θα δράσει καταλυτικά στην εξισορρόπηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, που επλήγησαν τα προηγούμενα χρόνια από τη μονοδιάστατη οικονομική προσέγγιση των πραγμάτων.

Σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα βάζουμε τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς και σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, μαζί με τον  κόσμο της δουλειάς, μαζί με όλους αυτούς που συνθέτουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Να ξανασυναντηθούμε και να παράξουμε από κοινού πολιτικές προς μία προοδευτική κατεύθυνση.

 

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πως βλέπει της υπόθεση της κεντροαριστεράς ;

Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στο πρόσφατο συνέδριό του.

Η ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση.

Αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις που διέπονται από τις αρχές και τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας.

Αφορά κόμματα, κινήσεις πολιτών, προσωπικότητες, αλλά κυρίως αφορά την κοινωνία.

Η επόμενη μέρα για τον κεντροαριστερό χώρο θα έχει προοπτική αν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από τη βάση. Αν υπάρξουν συγκλίσεις και συμπορεύσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, των επιμελητηρίων, των επιστημονικών συλλόγων κα.

Στους φορείς αυτούς, ήδη λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους διεργασίες, συνεπώς μπορούμε να ελπίζουμε πως το πολιτικό αυτό εγχείρημα έχει τύχη.

Άλλωστε, το διακύβευμα δεν είναι η μικρή αύξηση των εκλογικών ποσοστών που θα δώσει λίγες παραπάνω κοινοβουλευτικές έδρες ως προϊόν συγκολλήσεων δυνάμεων του χώρου, αλλά η διαμόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα διεκδικήσει ρόλο  πρωταγωνιστή για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ με τη ψήφο του στη Βουλή στηρίζει την Κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας.

 

Μέχρι πού μπαίνουν τα όρια στήριξης εντός του Κοινοβουλίου ;

Το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του εντός και εκτός Κοινοβουλίου στηρίζει την προσπάθεια της χώρας να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ, κάτι που μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστη δυστυχώς, μέσα από τις πολιτικές τους πρακτικές, υπό αμφισβήτηση.

Πρόκειται για μία στάση συνέπειας και ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παραλίγο στις αρχές του Ιούλη να δει θυσίες τόσων ετών να καθίστανται μάταιες, εξαιτίας του ερασιτεχνισμού του Πρωθυπουργού και του κόμματός του που νόμιζαν ότι διοικούν φοιτητικό σύλλογο.

Πρόκειται για μια στάση που αν κατ΄ ελάχιστα είχαν επιδείξει τα κόμματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ το 2010, τώρα ούτε για μνημόνια θα συζητάγαμε, ούτε οι ακραίες φωνές και χώροι θα έβρισκαν έδαφος για να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν ρωγμές στο πολιτικό μας εποικοδόμημα.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com