email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Αλλάζω συσκευή
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Αλλάζω συσκευή
Alpha Bank
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO

Κατηγορίες

ΕΜΒΟΛΙΟ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Η μικροβιοκτόνος μάσκα του ΑΠΘ για τον covid που προστατεύει 100% τους υγειονομικούς- Πρώτη κλινική εφαρμογή στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο

Αποτελεσματική έως 100% είναι η μικροβιοκτόνος μάσκα του ΑΠΘ για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού από τον SARS-CoV-2.Την υψηλή αποτελεσματικότητα της μάσκας αποστείρωσης εισπνεόμενου και εκπνεόμενου αέρα, που δημιουργήθηκε στα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού από την έκθεση στον SARS-CoV-2, επιβεβαίωσαν η πιστοποίηση που έλαβε η συσκευή, όσο και η πρώτη κλινική μελέτη δοκιμής της στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Η μικροβιοκτόνος μάσκα με την ονομασία VITER (Virus Terminator) πιστοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Ο έλεγχος μικροβιακού φορτίου ελέγχου πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2022 στο Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου Εμβολίων, Φαρμάκων και Φαρμακευτικών Προϊόντων του Ινστιτούτου υπό την επίβλεψη του προϊσταμένου Δρ. Ιωάννη Ράμπια και απέδειξε τη μείωση του μικροβιακού φορτίου και κατ’ επέκταση του ιικού φορτίου του αέρα μετά την εφαρμογή του μηχανολογικού συστήματος αποστείρωσης αέρα Viter σε ποσοστό 99,25% κατά μέσο όρο, στη μέγιστη ένταση λειτουργίας της συσκευής (FAN 3 – με μάσκα). Κατά τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου το ολικό μικροβιακό φορτίο εξουδετερώθηκε έως και 100%.

μασκα

Κύριο χαρακτηριστικό της συσκευής VITER αποτελεί ότι αποστειρώνει τόσο τον εισπνεόμενο όσο και τον εκπνεόμενο αέρα, ώστε αν ο χρήστης της μάσκας είναι ασυμπτωματικός φορέας του SARS-CoV-2 να μην εκτίθενται στον ιό συνάδελφοί του, οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο και χρησιμοποιούν συμβατικά μέτρα προστασίας.

Η δυνατότητα αυτή της μάσκας να προστατεύει τον χρήστη της και ταυτόχρονα να συμβάλλει στη μείωση του ιικού φορτίου των χώρων όπου χρησιμοποιείται συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (ΟΒΙ με αρ. 1010045).Η συσκευή σχεδιάστηκε μέσα από τη διεπιστημονική συνεργασία των Τμημάτων Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με επικεφαλής τους καθηγητές Ορθοπαιδικής Παναγιώτη Γκιβίση και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Χρήστο Αντωνόπουλο και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία ΒΥΤΟΧ Α.Ε., στο πλαίσιο συμπράξεων του ΑΠΘ με τον ιδιωτικό τομέα. «Η έκθεση ποιοτικού ελέγχου απέδειξε πως η συσκευή εξουδετερώνει έως το 100% του μικροβιακού και κατ’ επέκταση του ιικού φορτίου.

Στις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 που εξακολουθούμε διανύουμε, είναι προφανές ότι κάθε λειτουργός υγείας είναι απαραίτητος, πρέπει να προστατεύεται στον χώρο εργασίας του με κάθε δυνατό και κυρίως αποτελεσματικό τρόπο και κυρίως στην περίπτωση που νοσεί, αλλά είναι ασυμπτωματικός, να μην επιβαρύνει με επιπλέον ιικό φορτίο το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται.

μασκα

Η συσκευή VITER αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο εργαλείο στη μάχη που δίνεται για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, με τον πρωτότυπο τρόπο λειτουργίας της και την εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκιβίσης.

γιατρος Γνωστοποίησε, δε, ότι υπό την επιστημονική του επίβλεψη, μετά τη σχετική έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, διευρύνεται η κλινική μελέτη, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με τη δωρεά συσκευής στο νοσοκομείο και πλέον θα επεκταθεί σε δύο ομάδες νοσηλευτών και γιατρών του, η πρώτη από τις οποίες θα χρησιμοποιεί τη Viter και η δεύτερη τα διαθέσιμα έως σήμερα μέσα παθητικής προστασίας από την έκθεση στον ιό. Ήδη, πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γκιβίση, μετά από επικοινωνία με τον διοικητή του Μποδοσάκειου Σταύρο Παπασωτηρίου, «η πρώτη κλινική εφαρμογή ήταν απολύτως επιτυχημένη, καθώς η χρήστης της μάσκας στο Μποδοσάκειο, ήταν η μοναδική από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δεν νόσησε με covid-19 τους τελευταίους μήνες».

γιατρος

Γιατρός στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας

Σχετικά άρθρα

tsiarsiotis
Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com