email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΤΑΞΙ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Επιμελητήριο Γρεβενών
ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Η Κομισιόν σχεδιάζει μέτρα κατά της φοροαποφυγής επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα σχέδια κατά των καθεστώτων επιθετικής φορολογίας των επιχειρήσεων που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά της ΕΕ, μία κίνηση που, όπως ανέφερε, θα βοηθήσει την ανάκαμψη της Ευρώπης από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι χώρες της ΕΕ επιδιώκουν να ενισχύσουν τα δημόσια έσοδά τους για να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους εν μέσω μίας δημόσιας κατακραυγής για τη φοροαποφυγή επιχειρήσεων – ιδιαίτερα πολυεθνικών ψηφιακών κολοσσών – και πλούσιων ατόμων. Έχοντας αυτό κατά νου, η Κομισιόν ανέφερε ότι θα επεκτείνει τον κώδικα δεοντολογίας της για τη φορολογία για να αντιμετωπίσει τα καθεστώτα εταιρικής φορολογίας κρατών – μελών που έχουν γενικά επώδυνες συνέπειες.

Ο κώδικας αυτός, που χρονολογείται από το 1997, αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για να βάζει στη μαύρη λίστα επικράτειες, στις οποίες επικρατεί φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή και είχε ως αποτέλεσμα το ξήλωμα σχεδόν 120 τέτοιων καθεστώτων.

Σήμερα, η ΕΕ μπορεί μόνο να αξιολογεί τα «προτιμησιακά» καθεστώτα, για παράδειγμα αν μία χώρα έχει επιβάλει έναν φορολογικό συντελεστή για τις εγχώριες εταιρείες και έναν διαφορετικό για τις διεθνείς εταιρείες. Προηγούμενα σχέδια για αλλαγή των φορολογικών κανόνων της ΕΕ τορπιλίστηκαν από το δικαίωμα βέτο των χωρών – μελών της, το οποίο επιτρέπει σε μία χώρα να μπλοκάρει μία φορολογική μεταρρύθμιση. Η Κομισιόν, όμως, ανέφερε ότι διερευνά επιλογές για να παρακάμψει το σύστημα του βέτο, πιθανόν με τη χρήση ενός άρθρου της συνθήκης της ΕΕ που επιτρέπει τη λήψη φορολογικών αποφάσεων με πλειοψηφία, αν στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός.

Τα σχέδια της ΕΕ να αντληθούν φόροι από ψηφιακούς κολοσσούς υπέστησαν πλήγμα σήμερα, καθώς το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης απέρριψε εντολή της Κομισιόν στην Apple να πληρώσει 13 δισ. ευρώ για μη καταβληθέντες φόρους στην Ιρλανδία. Οι αλλαγές στους φορολογικούς κανόνες της ΕΕ πιθανόν θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αντίδραση από χώρες – μέλη που λένε ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να βλάψουν τις οικονομίες τους.

Η Κομισιόν εντόπισε τον Μάιο έξι χώρες της ΕΕ – την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Ολλανδία – ως έχουσες φορολογικά συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες για επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό. Η Κομισιόν πρότεινε, επίσης, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών Αρχών των χωρών – μελών για τα εισοδήματα που δημιουργούνται από όσους πωλούν μέσω ψηφιακών πλατφορμών, όπως η Amazon, η Airbnb ή η Uber.

 

Σχετικά άρθρα

interactive
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ