Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Η επόμενη μέρα *Του Κυριάκου Ταταρίδη

Μετά το πρόσφατο άρθρο μου για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των Τ.Ε.Ι., όπου για τα Γρεβενά κινδυνεύει να επαναληφθεί το «αμαρτωλό 2013» και να συρρικνωθεί και πάλι μέχρι και να κλείσει η τοπική μας σχολή, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις την Δευτέρα και την Τετάρτη, όπου αναδείχθηκε το άμεσο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Το 2013 οι τοπικοί μας άρχοντες «αγρόν ηγόραζαν», όπου και τότε είχα επισημάνει το πρόβλημα με αντίστοιχο αγωνιώδες άρθρο. Ελπίζω τώρα να ταρακουνηθούν και να συνειδητοποιήσουν πως η Κοζάνη τα θέλει όλα και το πνεύμα μιας περιφερειακής συνείδησης δεν υφίσταται πλέον.

Οι Πρυτάνεις των δύο ιδρυμάτων δεχόμενοι μια ασφυκτική πίεση από τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα των γειτόνων μας, αδιαφορούν για τα Γρεβενά και επιδιώκουν να ενσωματώσουν στο δικό τους τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το αντίστοιχο δικό μας και να μας παραχωρήσουν κάποιο άλλο που προφανώς θα είναι στα αζήτητα. Όταν η Κοζάνη θα διαθέτει το σύνολο των 7 Πολυτεχνικών Σχολών και τα αμέτρητα άλλα τμήματα Τ.Ε.Ι. δεν επιδεικνύει την ελάχιστη ευαισθησία να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τμήμα Οικονομίας στα Γρεβενά με την ενσωμάτωση των δύο επιμέρους τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Δεν θα επιμείνω και σε άλλες κατανομές για να μην κουράσω, απλά θα αναφέρω τις δηλώσεις των 2 Προέδρων του τοπικού μας Τ.Ε.Ι. που στις τοποθετήσεις τους τόνισαν το γεγονός πως οι κτηριακές εγκαταστάσεις των Γρεβενών είναι οι πιο σύγχρονες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και μπορούν να φιλοξενήσουν 3-4 Σχολές. Οι 2 Πρόεδροι οφείλω να σημειώσω πως έδειξαν να νοιάζονται περισσότερο για τα Γρεβενά από τους ίδιους τους Γρεβενιώτες.

Κατόπιν τούτων απευθύνομαι στους αιρετούς εκπροσώπους των Γρεβενών κ. Βουλευτή, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δήμαρχο καθώς και σε όλους τους τοπικούς φορείς και τους καλώ με αγωνία «γρηγορείτε», κανείς δεν περιμένει. Δημιουργήστε ΣΗΜΕΡΑ ένα άτυπο τοπικό όργανο όπως έγιεν επί ημερών μου ως τότε Βουλευτής και κατεβείτε στην Αθήνα στον Υπουργό Παιδείας ΤΩΡΑ, για να μην ξανακουσθεί η δήλωση του τότε Υπουργού Παιδείας του 2013 «..τώρα ήρθατε εσείς, τα μοιράσαμε όλα».

Μην περιμένετε τίποτε από τους Πρυτάνεις των 2 εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, διότι με τις εισηγήσεις τους που βρίσκονται πλέον στο Υπουργείο, απέδειξαν πως είναι εκτελεστικά όργανα της Κοζάνης και δεν νοιάζονται στο ελάχιστο για τα Γρεβενά. Κινηθείτε λοιπόν άμεσα και δυναμικά για το τεράστιο αυτό θέμα που ενδιαφέρει τον τόπο μας και που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προοπτικές.

 

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης