email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κλιμακώνει τις αντιδράσεις για το χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ- Προτείνει στα μέλη της να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των Μ.Μ.Ε.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου αντιδρά στο «χαράτσι» του ΕΔΟΕΑΠ και κλιμακώνει όπως χαρακτηριστικά λέει σε σχετικό δελτίο τύπου τις αντιδράσεις της και ζητά από τα μέλη της να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και αντ’ αυτού να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς  με το μοναδικό όπλο που έχουν το ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥΣ. Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1: Κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας για το χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ

Με το από 18-5-2018 Δελτίο Τύπου μας, σας είχαμε ενημερώσει για την πρόθεση δικαστικής αμφισβήτησης της επιβληθείσας -με το άρθρο 24 του ν. 4498/2017- εργοδοτικής εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία τυγχάνει παράνομη, αντισυνταγματική και καταχρηστική.

Ήδη, με πρωτοβουλία της Ε.Ι.Ε.Τ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία μας, την Τετάρτη 25-5-2018, με τις άλλες Ενώσεις Τύπου – ΜΜΕ (εφημερίδες – περιοδικά – τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστοσελίδες), οι οποίες τοποθετούνται όμοια με εμάς, απέναντι στο νέο χαράτσι και αποφασίσαμε να χαράξουμε κοινή γραμμή αντίδρασης.

Όπως γνωρίζετε, οι πολιτικές επαφές εξαντλήθηκαν από μέρους μας και το μόνο που εν τέλει “αποκομίσαμε” ήταν ψεύτικες διαβεβαιώσεις για διαφορετική αντιμετώπιση του περιφερειακού έντυπου τύπου και αντισταθμιστικά οφέλη που έμειναν στις υποσχέσεις.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Ένωση μας, κατά το διάστημα τόσο πριν της ψήφισης της διάταξης όσο και μετά, συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνίας κ. Νίκο Παππά.

Σχετικά με το εύλογο ερώτημα κάθε μέλους, τι κάνουμε μέχρι να υπάρχει εξέλιξη, θετική ή αρνητική, από την δικαστική οδό, είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μέλους να αποφασίσει για τον εαυτό του, σταθμίζοντας τα οικονομικά του, ανάμεσα στις εναλλακτικές της πληρωμής, της πληρωμής με επιφύλαξη και της μη πληρωμής.

Τελειώνοντας, και καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από την Ε.Ι.Ε.Τ., σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε όλοι τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε: την εφημερίδα και την ιστοσελίδα σας (όσοι λειτουργείτε), για να διαμαρτυρηθούμε για το παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό χαράτσι που μας επιβλήθηκε, παρ’ ότι ακόμη κι αυτοί που το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα ωφελήσει τον ΕΔΟΕΑΠ (που υποτίθεται θέλουν να στηρίξουν), αλλά και το ότι ο περιφερειακός τύπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό.

ΘΕΜΑ 2: Διαμαρτυρία με ανοιχτές εφημερίδες!

Πολλά μέλη της Ένωσης μας ρωτούν αν συμμετάσχουμε ή όχι στις κατά καιρούς απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτές εκφράζονται με αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, δηλαδή με κλειστά ΜΜΕ.

Πάγια θέση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. είναι ότι οι εφημερίδες πρέπει να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με άλλο τρόπο, δηλαδή με το μοναδικό όπλο που έχουν, το ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥΣ!

Αυτή την εποχή το να κλείσουμε τις εφημερίδες μας και να σιωπήσουμε για όλα όσα συμβαίνουν και στον δικό μας χώρο, διευκολύνει -για να μην πούμε εξυπηρετεί- όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Περιφερειακό Τύπο!

Ως εκ τούτου, η ΕΙΕΤ θεωρεί ότι η μάχη αυτή επιβάλλεται να δίνεται με ανοιχτές εφημερίδες και για το λόγο αυτό εκφράζει την αντίθεση του στις απεργίες που απαιτούν κλειστά ΜΜΕ και καλεί τις δημοσιογραφικές Ενώσεις να επανεξετάσουν τη στάση τους επιλέγοντας άλλες μορφές διαμαρτυρίας, που και πιο αποτελεσματικές θα είναι και λιγότερο ζημιογόνες για τον ήδη χειμαζόμενο Περιφερειακό Τύπο.

Με βάση τα παραπάνω, η Ε.Ι.Ε.Τ. προτείνει στα μέλη της να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχει προκηρυχθεί για αυτή την εβδομάδα.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 

 

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ