ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η διεύθυνση της ΑΝΚΟ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρεβενών για την αξιολόγηση έργων και ανάπτυξη νέων παρεμβάσεων

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση της ΑΝΚΟ συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου με τον Δήμαρχο Γρεβενών και στελέχη/συνεργάτες του Δήμου με στόχο τη συνολική αποτύπωση και αξιολόγηση της πορείας των έργων που είναι σε εξέλιξη και τον προσδιορισμό νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για ένα βιώσιμο και ελκυστικό Δήμο Γρεβενών.

Σε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης με τους ειδικούς συμβούλους του Γιάννη Ντόλια και Φωτεινή Τσαμπαρδούκα  και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πρασίνου Ρήγα Σκόδρα, παρουσίασαν τον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό σε επίπεδο συγκεκριμένων έργων που η υλοποίησή τους θα συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούσιου φυσικού και οικιστικού αποθέματος της περιοχής.

Η αξιοποίηση της ορεινής πλευράς του Δήμου με αιχμή του δόρατος την Βασιλίτσα, τους Φιλιππαίους και τη Σαμαρίνα καθώς και η ανάδειξη του πλούσιου ιστορικού-πολιτιστικού και παλαιοντολογικού-γεωλογικού αποθέματος αποτελεί βασική προτεραιότητα, η οποία συνδυαζόμενη με την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης των Γρεβενών μπορεί να διαμορφώσει έναν δυναμικό τόπο προσέλκυσης επισκεπτών που θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Η στήριξη της οικονομίας της περιοχής με την διαμόρφωση των κατάλληλων υποδομών για προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω προώθηση των μανιταριών που αποτελούν το brand της περιοχής αποτέλεσε ξεχωριστό σημείο της συζήτησης.

Αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΑΝΚΟ στην περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επί σειρά ετών και στο πλαίσιο αυτό η τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΟ προς το Δήμο Γρεβενών θεωρείται δεδομένη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης και τη σημαντικότητα που έχει για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Γιάννης Γκίνης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΑΝΚΟ αποτύπωσε την πορεία των συμβατοποιημένων έργων, των εκκρεμοτήτων και των δυνατοτήτων επίλυσής τους καθώς και τις νέες, εκ της νομοθεσίας, ανάγκες που προκύπτουν στο σχεδιασμό έργων και την επιτυχή υλοποίησή τους από τους Δήμους.

Τέλος, η Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας, συνέβαλε στη συζήτηση για θέματα επιχειρηματικού-επενδυτικού ενδιαφέροντος προτείνοντας παράλληλα τη σύσταση ενός διαρκούς διαύλου επικοινωνίας με τα στελέχη του Δήμου με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους για χρηματοδοτικά προγράμματα, ζητήματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ