email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Τι είπε ο Νίκος Παππάς από τα Γρεβενά.”Να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η Digea”(βίντεο)

  • Ν. Παππάς: «Στις νέες τεχνολογίες πρέπει να μπούμε βάσει μιας απαράγραπτης αρχής: πρόσβαση σε όλους, με χαμηλό κόστος. Να αποφασίσουμε μαζί ότι αυτές τις τεχνολογίες πρέπει να τις μοιραστούμε όλοι, ισότιμα»
  • «Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προχωράμε σε δράσεις για την καταπολέμηση του “ψηφιακού αναλφαβητισμού“»
  • «Σε 27 χωριά της περιοχής δεν φτάνει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Από αύριο το Υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε διοικητικό και νομικό μέσο ώστε να αναγκαστεί η ιδιωτική εταιρεία, ιδιοκτησίας των καναλαρχών, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε το απόγευμα συνάντηση-συζήτηση με τους τοπικούς φορείς των Γρεβενών, στο Δημαρχείο της πόλης, συνεχίζοντας την περιοδεία που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη Δυτική Μακεδονία.

Μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο Νίκος Παππάς, τόνισε –μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Είναι διαφορετικό να επισκέπτεσαι την κάθε περιοχή, να καταλαβαίνεις τι σημαίνει 1,5 μέτρο χιόνι για ένα χωριό κι άλλο να τα μαθαίνεις από το τηλέφωνο. Για τους κατοίκους της Αθήνας αυτά είναι μονάχα εικόνες στην τηλεόραση. Εδώ η κοινωνική ζωή πρέπει να οργανωθεί με βάση αυτά τα δεδομένα. Για αυτό ακριβώς και η Κυβέρνησή μας βάζει προτεραιότητες που διευκολύνουν τη ζωή και την τσέπη των νοικοκυριών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, συνιστά θετική εξέλιξη η κινητικότητα ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει σε πολλές περιοχές, ενώ είμαι βέβαιος πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν από τον αρμόδιο Υπουργό των Εσωτερικών, τον Πάνο τον Σκουρλέτη –και ασφαλώς θα πούμε κι εμείς μια καλή κουβέντα- για την αντιμετώπιση των επιπλέον εξόδων που συνεπάγεται η κακοκαιρία.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε εδώ με αφορμή την έλευση των δικτύων υψηλής ταχύτητας στην περιοχή, θέλω να σας δώσω ένα παράδειγμα πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες από την περιφέρεια: το εξαιρετικό λεύκωμα που μου δώρισαν στον Πεντάλοφο θα μπορούσε να ψηφιοποιηθεί και να αναρτηθεί, πολλαπλασιάζοντας το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.

Προκειμένου, όμως, να υλοποιηθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει πρώτα να αλλάξουμε και εμείς, όλοι: οι πολίτες και οι πολιτεία. Πρέπει να εκπαιδευτούμε στις νέες τεχνολογίες. Αλλιώς, θα είναι σα να έχουμε φτιάξει έναν αυτοκινητόδρομο, αλλά κανείς να μην έχει δίπλωμα οδήγησης.

Ηδη, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, προχωράμε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε δράσεις για την καταπολέμηση του “ψηφιακού αναλφαβητισμού“. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών, παρότι έχουν ξοδευτεί πολύ σημαντικά κονδύλια στον τομέα. Και, μάλιστα, μας έχουν προσπεράσει κράτη που ξεκίνησαν πολύ χαμηλότερα από εμάς στην κατάταξη. Την ίδια υστέρηση καταγράφει η χώρα μας και σχετικά με το ποσοστό των αποφοίτων που εργάζονται στην πληροφορική και στις νέες τεχνολογίες. Όχι γιατί δεν έχουν αποφοιτήσει αρκετά Ελληνόπουλα, αλλά επειδή –δεδομένου και ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα εμφανίζονται ιδιαίτερα “μετακινήσιμα“- στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη χώρα, αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Όμως, και οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών για την προώθηση των προϊόντων τους.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την πρόσβαση του κάθε ενός πολίτη στις νέες τεχνολογίες. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να διδαχθούμε από το πρόσφατο παρελθόν, να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας και να αναρωτηθούμε: Είναι δυνατόν να ανταποκριθεί ο ιδιωτικός τομέας με τον κοινωνικά ευκταίο τρόπο στην ανάπτυξη των μεγάλων υποδομών, που απαιτούν τεράστια κονδύλια για να υλοποιηθούν όπως πρέπει; Θυμάμαι τον πατέρα μου, εργαζόμενο στη ΔΕΗ επί 37 χρόνια, να μου διηγείται πώς το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος χρηματοδοτήθηκε από το ασφαλιστικό Ταμείο της Επιχείρησης. Ο ιδιώτης ποτέ δεν θα έχει συμφέρον να εγκαταστήσει στύλους της ΔΕΗ μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Η κοινωνία μας οφείλει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα μπούμε στις νέες τεχνολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει βάσει μιας απαράγραπτης αρχής: να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες και, μάλιστα, με χαμηλό κόστος. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι αυτές τις τεχνολογίες πρέπει να τις μοιραστούμε όλοι, ισότιμα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου και των καταγγελιών που έλαβα από τους τοπικούς φορείς πως υπάρχουν 27 χωριά όπου δεν φτάνει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, από αύριο κιόλας, το Υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε διοικητικό και νομικό μέσο ώστε να υποχρεωθεί η ιδιωτική εταιρεία, ιδιοκτησίας των καναλαρχών, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Στη διάρκεια της συζήτησης, τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή έθεσαν ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, ο Βουλευτής Γρεβενών, Χρήστος Μπγιάλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο Βουλευτής Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος και ο Δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Καραστέργιος.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δώρισε βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Κατά την εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου χρέη συντονιστή ανέλαβε ο Υπεύθυνος της Οργάνωσης Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Καλαμάρας.

Παρακολουθείστε το βίντεο :

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5