Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

«Η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως εφαλτήριο για την μεγάλη εθνική στροφή» Γράφει ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

 

Εδώ και δύο έτη ζούμε την πολλαπλή κατάπτωση της Χώρας μας σε επίπεδο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Σύσσωμος ο λαός μας, δημοσκοπικά, αλλά και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του, δηλώνει την απελπισία του για τη διακυβέρνηση του τόπου, ενώ εκφράζει με κάθε τρόπο την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του απέναντι σε μια κυβέρνηση, που η δημοκρατική της νομιμοποίηση στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου στο ψέμα, τις απατηλές υποσχέσεις και τα ουτοπικά σχέδια. Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που οδήγησαν την εθνική μας αξιοπρέπεια στο βούρκο. Εκτός, όμως, από τις δυσεπανόρθωτες οικονομικές ζημίες για το κράτος, η κυβέρνηση της Αριστεράς με την πατερίτσα των Άκρων εισήγαγε νέα πολιτικά ήθη, πρωτόγνωρα παγκοσμίως. Η χρεοκοπία σε επιχειρήματα του πληρώματος του κυβερνητικού στρατοπέδου, γρήγορα έδωσε τη θέση της και σε μια ηθική χρεοκοπία, που ο λαός πλέον αναγνωρίζει σύσσωμος. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς όμως, βιώνουμε μια γενικότερη κρίση της ίδιας μας της κρατικής υπόστασης, αφού παρακολουθούμε την ισοπεδωτική ποδηγέτηση των συνταγματικών θεσμών, με παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, προκλητική αποκατάσταση των υμέτερων σε επιτελικές θέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Η υγεία και η απασχόληση των πολιτών, η μέριμνα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας, η εκπαίδευση των παιδιών μας έχουν αποδυναμωθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, είμαστε όλοι μάρτυρες μιας εξοντωτικής ληστρικής φορολογικής πολιτικής, που εκμηδενίζει το νόημα και την αξία του «εργάζεσθαι»!

 

Ο κ. Τσίπρας είναι βέβαιο πως έχει εγκλωβιστεί στον κυκεώνα της αποδόμησης. Μια αποδόμηση, που αποτελεί το πλήρωμα του χρόνου για τη μεγαλόστομη ρητορεία και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό. Η πρόσφατη επίσκεψη του στο Υπουργείο Εργασίας, μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, αν αξιολογήσει κανείς το περιεχόμενο της ομιλίας του. Μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να αποκληθεί η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της απασχόλησης, μια αλήθεια, που δεν επιβεβαιώνεται απλά από τα στατιστικά δεδομένα, αλλά και από την ίδια την σκληρή καθημερινότητα. Άραγε, με το ίδιο θράσος έχει το σθένος ο κύριος Πρωθυπουργός να εκδράμει στις πλατείες, όπως στις προεκλογικές του ομιλίες, να συνομιλήσει την κοινωνία, να αφουγκραστεί τον παλμό της, να δει με τα μάτια του, που μας έφτασε η «επιτυχημένη» (sic!) πολιτική του; Έχει την τόλμη και την παρρησία να αντικρίσει στα μάτια τους φορολογούμενους πλέον συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, των οποίων οι δυσανάλογες και άδικες εισφορές δημιούργησαν το χιλιοειπωμένο «πλεόνασμα», που ακούμε καθημερινά από τα κυβερνητικά χείλη;

 

Στα δύο έτη διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουμε να μνημονεύσουμε τη δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου. Στον περί ανεργίας λόγο η απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας είναι γεγονός, καθώς το ποσοστό των ανέργων έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%! Η «ανασύνταξη με σχεδιασμό» του μοντέλου απασχόλησης έδωσε για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας την πρωτοκαθεδρία σε μειωμένες μορφές απασχόλησης, έναντι της πλήρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έψεξε τη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία μεταναστευτικού κλίματος, την ίδια στιγμή, που στα έργα και ημέρες του κυρίου Τσίπρα η φυγή των νέων τριπλασιάστηκε! Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση και αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο. Τέλος, ας μη λησμονούμε την κατά γράμμα εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής με τη νομοθέτηση άδικων και αχρείαστων μειώσεων συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!

 

Μολαταύτα, όπως ήδη τονίστηκε, ο λαός έχει κατανοήσει τις πρακτικές και τη δημαγωγική ρητορεία των καρεκλοκένταυρων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η μεγάλη κοινωνική στροφή ήδη συντελείται με ρυθμούς αυξητικούς και ελπιδοφόρους. Η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να έκανε λάθη, αλλά έχουμε αποδείξει, όπως ο αρχηγός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει, πως αγωνιζόμαστε για όσα η κοινωνία απαιτεί! Για μια Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, που δίνει ίσες ευκαιρίες χτίζοντας τα θεμέλιά της στην γνώση, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.

 

Έχουμε έτοιμο στρατηγικό σχεδιασμό μιας αειφόρου ανάπτυξης, ενός εθνικού πλάνου ανασύνταξης, που θα διασφαλίζει πρώτιστα κοινωνική δικαιοσύνη, μια έννοια που στο λόγο του κ. Πρωθυπουργού είναι πλέον κενό γράμμα! Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας για όλους και «δίχτυ προστασίας» για τους αδύναμους! Δεν μπορούμε να μιλούμε κοινωνική συνοχή και ανασυγκρότηση σε μιαν οικονομία που βουλιάζει και συρρικνώνεται. Ο Πρόεδρος μας έχει παρουσιάσει μια Συμφωνία Αλήθειας και Ειλικρίνειας, κοστολογημένη και ολοκληρωμένη, απόσταγμα σύμπραξης με τους κοινωνικούς φορείς, τους συμπολίτες μας, που εγγυάται το τέλος της κατάρρευσης, την επανέναρξη της παραγωγής για τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον αγρότη, τον νέο, τον επιστήμονα.

 

Ο λαός, γνωρίζει και εμπιστεύεται την Νέα Δημοκρατία, μια παράταξη πατριωτική, ανανεωμένη και έτοιμη να προσφέρει στον τόπο. Αγωνιζόμαστε γιαν υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μιαν Ενωμένη Ευρώπη, που θα βρίσκεται δίπλα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα, που θα ενισχύει την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, την ελεύθερη και αυτεξούσια δράση του ατόμου, χωρίς καταδυναστευτική φορολογία, με αναπτυξιακά κίνητρα. Για να τονωθεί, επιτέλους, η ελληνική γη, η μεγάλη μας βιομηχανία – ο Τουρισμός, να δοθούν ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα, με σεβασμό στα δικαιώματα και τα δίκαια του πολίτη, με πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις των παιδιών μας, για την Ελλάδα, που αγαπούμε, και οφείλουμε  να παραδώσουμε στις επόμενες γενέες.

 

Ο καιρός γάρ εγγύς και η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλο το στελεχιακό της προσωπικό δηλώνει ένα δυναμικό παρόν για το μέλλον!

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5