Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

«Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» Δραματοποιημένη παρουσίαση παιδικού βιβλίου και δημιουργικό εργαστήρι στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου σε συνδυασμό με δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 5 Μαΐου (ώρα 18:00) παρουσιάζεται δραματοποιημένη αφήγηση του παιδικού βιβλίου των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση. Το παραμύθι θα ζωντανέψουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς Νατάσα Αγγελοπούλου, Μαρία Δασκαλάκη, Ελένη Καραγιάννη, Βασίλης Κουλόπουλος, Ναντίνα Κυριαζή, Παναγιώτα Σκλαβενίτη.

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την περιπέτεια από τον γνωστό μύθο που συνδέεται με την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία. Αφορμή της ιστορίας ο συχνός εφιάλτης της Αλεξάνδρας με πρωταγωνίστριες τις Στυμφαλίδες όρνιθες· για να απαλλαγεί από το όνειρο, το κορίτσι πρέπει να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των ορνίθων, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον μύθο. Το ταξίδι των παιδιών στη λίμνη και στα χωριά της Στυμφαλίας, καθώς και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας όπου αποτυπώνεται η περιβαλλοντική και ιστορική-αρχαιολογική σημασία της περιοχής, τα οδηγεί στην αποκάλυψη της βαθύτερης αιτίας του μυστηρίου, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η πραγματικότητα έχει ενσωματωθεί στον μύθο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2310 385662, καθημερινά 12:00-17:00.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Κατούνη 12-14 54625 Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 385662 | www.piop.gr

piopnews

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5