AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

Αγγελία προσωπικού Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

ΓΣΕΕ: Στο 20,5% η ανεργία στους απόφοιτους με εξειδίκευση στην Τεχνολογία της Πληροφορίας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για το εργατικό δυναμικό που διαθέτει εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες αλλά και την ανεργία.

Το 36,4% των απασχολούμενων στην Ελλάδα έχει εξειδίκευση στην Τεχνολογία της Πληροφορίας, όμως τα ποσοστά της ανεργίας στον συγκεκριμένο κλάδο παραμένουν υψηλότερα από τη γενική ανεργία.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά εργαζομένων αλλά και μεγάλη ζήτηση από τις εταιρείες, οι οποίες δηλώνουν αδυναμία κάλυψης θέσεων, η απορρόφηση παραμένει χαμηλή.

Η ανεργία στον χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας παραμένει στο 20,5% στην Ελλάδα, όταν η γενική ανεργία βρίσκεται στο 16,3%.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, όμως εκφράζουν αδυναμία κάλυψης των θέσεων και σε ποσοστό 69% δηλώνουν ότι οι ενδιαφέρομενοι έχουν υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, σε ποσοστό 63% ότι δεν έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία και σε ποσοστό 54% ότι υπάρχει έλλειψη προσόντων και τίτλων.

Τα στοιχεία, μάλιστα, αφορούν το 2020, μία χρονιά που λόγω της πανδημίας, εκδηλώθηκε μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης των εργασιών εξ’ αποστάσεων και εύρεσης ατόμων με ευχέρεια στην χρήση του διαδικτύου.

Αντίστοιχη τάση πάντως παρατηρείται και στην Ευρώπη, όπου σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό οι εταιρείες εκφράζουν αδυναμία κάλυψης των θέσεών τους, εντός του 2020.

Την ίδια ώρα, 1 στις 5 επιχειρήσεις στο σύνολο της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, υλοποίησε προγράμματα κατάρτισης με στόχο την ανάπτυξη ή τον εμπλουτισμό των γνώσεων του προσωπικού τους στην Τεχνολογία της Πληροφορικής. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 12% με τη χώρα να κατατάσσεται στην 25η θέση μεταξύ των 27, έχοντας πίσω της τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, 2 στα 10 άτομα ηλικίας 25-64 ετών που ανήκουν στον ενεργό πληθυσμό δήλωσαν ότι παρακολούθησαν κάποιο πρόγραμμα βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επιμόρφωσης από την περίοδο έλευσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα (Μάρτιος του 2020) και μετά (έως και τον Ιούλιο του 2021), εκ των οποίων το 90% αφορά αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω e-learning προγράμματα.

3 στους 10 συμμετέχοντες (30%) δήλωσαν ότι κάλυψαν οι ίδιοι το κόστος του προγράμματος, 46% ότι το κόστος καλύφθηκε κυρίως μέσω επιχορηγούμενων / συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό (15%) από τον εργοδότη.

Ως προς τους λόγους συμμετοχής, το 57% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν προσωπική πρωτοβουλία, 3 στους 10 συμμετέχοντες (30%) δήλωσε ότι προσφέρθηκε η δυνατότητα μέσω της εργασίας τους, ενώ το υπόλοιπο 15% ότι η παρακολούθηση απαιτήθηκε από την εργασία τους.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com