AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

«Γρύπας»: Το νέο ελληνικό drone από ερευνητές τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την σχεδίαση του οπλισμένου UAV «Γρύπας», θα αγγίξει περίπου τους 25 μήνες

Το σχεδιασμό και δεύτερου, πιο σύγχρονου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ΕΑΒ. Μάλιστα, την Πέμπτη υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με ερευνητικές ομάδες από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια.

Από την επιτήρηση και την από αέρος κρίσιμη πληροφορία που προσφέρουν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, η Ελλάδα επιχειρεί το επόμενο βήμα περνώντας στα επιχειρησιακά, οπλισμένα Μη Επανδρωμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το «UCAV» -όπως λέγεται διεθνώς- θα φέρει turbo jet κινητήρα, οπλισμό, θα συνεργάζεται με άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το κύριο χαρακτηριστικό που του δίνουν είναι η μεγάλη εμβέλεια και ώρες πτήσης.

Άλλωστε αυτό είναι και το σημείο «κλειδί» στα Μη Επανδρωμένα που ξεχωρίζουν στις μέρες μας.

«Φιλόδοξο βήμα»

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών σημείωσε πως «η συνεργασία με τα πανεπιστήμια μάς έδωσε την ευκαιρία και προχωράμε στο φιλόδοξο βήμα για το επόμενο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, τον «Γρύπα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημείωσε πως ήδη έχει διατεθεί έμπειρος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στον τομέα της ανάπτυξης του οπλισμένου Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους και τόνισε πως ως υπουργείο και κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων «θα δώσουμε τα χαρακτηριστικά που θέλει κάθε κλάδος για τα UCAV στα οποία μετέχουμε».

Τέσσερα Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Δημοκρίτειο, Θεσσαλίας, Πάτρας) ενώνουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους με εκείνες του προσωπικού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την ανάπτυξη του νέου Μη Επανδρωμένου με την επωνυμία «Γρύπας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπακώστας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, είπε πως «ο Γρύπας είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα βοηθήσει στην άμυνα της χώρας και τις ανάγκες των ΕΔ».

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο αρχικό σχέδιο του Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος «Αρχύτας» τονίζοντας ότι «αυτό που σχεδιάσαμε έγινε πράξη και αφού έγινε πράξη πάμε στο επόμενο βήμα».

Άλλωστε οι δοκιμαστικές πτήσεις του επιτηριτικού Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους «Αρχύτας» ξεκινούν το επόμενο διάστημα και μόλις αυτές ολοκληρωθούν τοποθετείται στην γραμμή παραγωγής της ΕΑΒ.

Το χρονοδιάγραμμα

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την σχεδίαση του οπλισμένου UAV «Γρύπας», θα αγγίξει περίπου τους 25 μήνες.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο, πέραν της αεροναυπηγικής σχεδίασης περιλαμβάνονται και όλες εκείνες οι παρατηρήσεις – ανάγκες που θέλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε αυτά τα Μη Επανδρωμένα να εξυπηρετούν και τους τρεις κλάδους. Αμέσως μετά θα απαιτηθεί χρόνος για την κατασκευή των πρωτότυπων όπου τότε θα ξεκινήσουν οι πτητικές δοκιμές.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com