Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιατί οι γονείς φοιτητών πρέπει να σπεύσουν για τη φορολογική δήλωση

Όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν στο εσωτερικό και νοικιάζουν σπίτι, έχουν κάθε λόγο να κάνουν φέτος από τους πρώτους τη φορολογική τους δήλωση.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αναδρομική, από την 1η Ιανουαρίου, επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος παιδιών που σπουδάζουν και ζουν στο νοίκι και η ΑΑΔΕ ενσωμάτωσε στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης Ε1 ειδικούς κωδικούς για την καταγραφή των αριθμών παροχής ρεύματος. Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ανοίγει ο δρόμος ώστε να καταβληθούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο οι επιδοτήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους φοιτητές. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να έχει συναφθεί μισθωτήριο συμβόλαιο, το οποίο να έχει αναρτηθεί στο Taxis.

Για την επιδότηση, οι υπόχρεοι στην υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση των πινάκων που αφορούν τη δήλωση ενοικίων όπου, εκτός από το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ και το μισθωτήριο συμβόλαιο, θα πρέπει να δηλώσουν και τον αριθμό παροχής του ιδιοκτήτη της μισθωμένης κατοικίας του φοιτητή.

Στο νέο Ε1 προστέθηκαν οι κωδικοί 088, 089, 090 «Αριθμός Παροχής Ρεύματος» στην Ένδειξη 12 «Ενοίκια που πληρώσατε για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό» του Πίνακα 6 «Πρόσθετα Ποσά Εισοδήματος και Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, «στις νέες στήλες των πινάκων των περ. 11, 12 και 13 με τίτλο ”Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης”, συμπληρώνεται ο αριθμός της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης και στη νέα στήλη του πίνακα της περ. 12 με τίτλο ”Αριθμός παροχής ρεύματος”, συμπληρώνεται ο αριθμός της παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Οι νέοι κωδικοί 818, 820 και 822 συμπληρώνονται σε περίπτωση που στη συγκεκριμένη μίσθωση έχει συμβληθεί ο/η σύζυγος ή αυτή αφορά σε κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που δεν έχει αποκτήσει από κοινού με τον/την υπόχρεο».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com