Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιατί είναι σημαντική η υγεία των μελισσών

Η μελισσοκομία είναι μια αρχαία παράδοση και οι μέλισσες διατηρούνται στην Ευρώπη εδώ και αρκετές χιλιετίες. Οι μέλισσες είναι εξαιρετικά σημαντικές στο περιβάλλον, διατηρώντας τη βιοποικιλότητα, παρέχοντας ουσιαστική επικονίαση για ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και άγριων φυτών.

Eπίσης συμβάλλουν στον ανθρώπινο πλούτο και την ευημερία άμεσα μέσω της παραγωγής μελιού και άλλων ειδών διατροφής και ζωοτροφών όπως: γύρη, κερί για επεξεργασία τροφίμων, πρόπολη στην τεχνολογία τροφίμων και βασιλικό πολτό ως συμπλήρωμα διατροφής και συστατικό στα τρόφιμα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εκτιμά ότι από τα 100 είδη καλλιέργειας, που παρέχουν το 90% των τροφίμων παγκοσμίως, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες. Η πλειονότητα των καλλιεργειών που καλλιεργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την επικονίαση εντόμων. Πέρα από την ουσιαστική αξία της επικονίασης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η παγκόσμια ετήσια νομισματική αξία της επικονίασης εκτιμάται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική οικολογική και οικονομική αξία των μελισσών, υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης και διατήρησης υγιών αποθεμάτων μελισσών, όχι μόνο σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, αλλά και παγκοσμίως.

Τα τελευταία 10 έως 15 χρόνια, οι μελισσοκόμοι ανέφεραν ασυνήθιστη αποδυνάμωση του αριθμού των μελισσών και απώλειες αποικιών, ιδίως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Δεν έχει εντοπιστεί καμία αιτία μείωσης των αριθμών των μελισσών. Ωστόσο, έχουν προταθεί διάφοροι πιθανοί παράγοντες που δρουν σε συνδυασμό ή ξεχωριστά. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της εντατικής γεωργίας και της χρήσης φυτοφαρμάκων, η λιμοκτονία και η κακή διατροφή των μελισσών, οι ιοί, οι επιθέσεις από παθογόνα και τα χωροκατακτητικά είδη – όπως το ακάρεο Varroa ( Varroa destructor ), το ασιατικό κεράτι ( Vespa velutina ) και ο μικρός σκαθάρι κυψέλης Aethina όγκος και περιβαλλοντικές αλλαγές (π.χ. κατακερματισμός και απώλεια ενδιαιτημάτων).

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com