Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Δραματική η κατάσταση στο Κοιμητήριο της Κοζάνης»

Η κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο Κοζάνης αναμφισβήτητα είναι δραματική. Γνωρίζουμε όλοι ότι η απώλεια διαθέσιμου χώρου (τάφων) αποτελεί πρόβλημα ετών.

Ως Δήμαρχος Κοζάνης εισηγούμαι την τροποποίηση της απόφασης Δημοτικής Επιτροπής 29/2024 ως προς τα εξής:

  • Η εκταφή και η ανακομιδή των οστών διενεργείται μέχρι σήμερα μετά την παρέλευση της πενταετίας. Από την ταφή και εντός τριμήνου από της λήξεως της πενταετίας οπωσδήποτε με ευθύνη των υπηρεσιών του Κοιμητηρίου οι οποίες υποχρεούνται να γνωστοποιούν εγγράφως στους συγγενείς ή κάποιο πρόσωπο προς τον αποβιώσαντα πρόσωπο, που έχει αναλάβει τον ενταφιασμό. Πρότασή μας είναι η εκταφή και η ανακομιδή των οστών  να διενεργείται μετά την παρέλευση των τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Από την ταφή και εντός τριμήνου από της λήξεως των τεσσάρων ετών και έξι μηνών οπωσδήποτε με ευθύνη των υπηρεσιών του Κοιμητηρίου οι οποίες υποχρεούνται να γνωστοποιούν εγγράφως στους συγγενείς ή κάποιο πρόσωπο προς τον αποβιώσαντα πρόσωπο, που έχει αναλάβει τον ενταφιασμό.
  • Το δικαίωμα ενταφιασμού να περιοριστεί στη διάρκεια των τεσσάρων ετών και έξι μηνών και να μειωθεί το τέλος ανάλογα. Η μείωση της διάρκειας ταφής σε 4 έτη και έξι μήνες, θα αφορά και τους υπάρχοντες τάφους. Τυχόν τέλη που καταβλήθηκαν δεν αναζητούνται.
  • Μέχρι σήμερα επιτρεπόταν η παράταση ταφής αυστηρά μέχρι δύο (2) έτη από την ημερομηνία λήξης της πενταετούς περιόδου, χωρίς να εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των κοιμητηρίων. Πρότασή μας είναι να μην υπάρξει παράταση ταφής αυστηρά, καθώς πλέον συντρέχουν λόγοι ομαλής λειτουργίας των νεκροταφείων. Επομένως δεν θα επιτρέπεται παράταση δικαιώματος ενταφιασμού μέχρι την αποσυμφόρησης της κατάστασης.
  • Σχετικά με το οστεοφυλάκιο, επειδή πλέον είναι πλήρες, καθώς υπάρχει και εκεί πρόβλημα έλλειψης χώρου, εισηγούμαστε την απομάκρυνση των οστεοθηκών πέραν των είκοσι πέντε (25) ετών, με την Υπηρεσία των Κοιμητηρίων να προχωρήσει σε υπηρεσιακή μεταφορά και εναπόθεση των οστών εντός του χωνευτηρίου αφού πρώτα γνωστοποιήσουν εγγράφως στους συγγενείς ή κάποιο πρόσωπο οικείο στον αποβιώσαντα.
  • Μετά από συνεννόηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και των ενδιαφερομένων, θα υπάρχει δυνατότητα ταφής νεκρών και σε κοιμητήρια όμορων κοινοτήτων, εφόσον η κατάσταση του Κοιμητηρίου της Κοζάνης δεν αποσυμφορηθεί, με την προϋπόθεση ότι υφίστανται συγγενική σχέση με τον θανόντα και την τοπική κοινότητα.
  • Θα εμπλουτιστεί το έδαφος του Κοιμητηρίου με οργανικό χώμα.
  • Προμήθεια κατάλληλου λογισμικού.

Διάνοιξη αγροτικών δρόμων και εργασίες καθαρισμού από τον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες διάνοιξης αγροτικών δρόμων στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής και δράσεις καθαρισμού στην κοινότητα του Αγίου Χαραλάμπους, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, υπό τον συντονισμό των Αντιδημάρχων Κώστα Βόμβα (Τεχνικών Έργων), Γιώργου Ευκολίδη (Περιβάλλοντος-Πρασίνου), Νεκτάριου Ελευθεριάδη (Ελλησπόντου-Δημητρίου Υψηλάντη) και Ζήση Στημονιάρη (Αιανής-Ελίμειας).

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ