Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών *Του Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου-Δημοτικού Συμβούλου

Η αφορμή για το σημερινό μου άρθρο, δόθηκε από τον τρόπο της θεσμικής λειτουργίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών κ. Α. Πασχαγιαννίδη.

Οι πολίτες, ευλόγως προβληματίζονται, όπως και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, όλων των παρατάξεων, τόσο για την μεροληπτική του συμπεριφορά όσο και για τις εκτός των θεσμικών του υποχρεώσεων παρατηρήσεις (αλλά και εμμονές) προς δημοτικούς συμβούλους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δεύτερος θεσμικός πολίτης του Δήμου, έχει μεταξύ άλλων την υποχρέωση να λειτουργεί ως συνθετικός παράγων του Σώματος και να προασπίζεται , τις θέσεις, τις απόψεις και τον αυτοδιοικητικό διάλογο, ασχέτως εάν ο ίδιος συμφωνεί ή διαφωνεί.

Πρέπει, κυρίως, να αντιληφθεί και να κατανοήσει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την αποκλειστική θεσμική ιδιότητα του αιρετού, εκφράζοντας και υπηρετώντας τους πολίτες.

Ως εκ τούτου, ουδείς έχει το δικαίωμα, ιδιαίτερα όταν προεδρεύει του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, να απευθύνεται σ’ έναν γιατρό (π.χ.) και να ερωτάται για τους ασθενείς του, ούτε σ’ έναν δάσκαλο και να ερωτάται για τους μαθητές του ή σε έναν δικηγόρο και να ερωτάται για τους πελάτες του…

Ο κ. Α. Πασχαγιαννίδης, έχει ξεφύγει σε πολλές περιπτώσεις των θεσμικών του καθηκόντων, μπλέκοντας οικογένειες και επιχειρήσεις, με ερωτήσεις «ανακριτικού περιεχομένου» κατά την ώρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ουδόλως ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία, το τι συζητούν στις προσυνεδριάσεις οι δέκα τέσσερις Δημοτικοί σύμβουλοι της «πρώτης μειοψηφίας» ούτε και εάν ακόμη αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους.

Η Τοπική Κοινωνία περίμενε και περιμένει μια δημοτική αρχή με πρόγραμμα και σχεδιασμό, με όραμα που να γεννά ελπίδες και όχι μια δημοτική αρχή που να ακολουθεί «αγκομαχώντας» τα γεγονότα, ασχολούμενη με κουτσομπολιά.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ορθόν είναι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του επ’ αυτών και να μην αφαιρεί από το θεσμικό του ρόλο, αξιοπιστία και κύρος.

Υ.Γ(1) Ο κ. Α. Πασχαγιαννίδης σε δημόσιες συνεδριάσεις απευθύνεται συνέχεια σε μένα προσωπικά, για να απαντήσω….. σε ποιες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα ανήκουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ή και (ποιος) ακόμη αρθρογραφεί σ’ αυτά τα μέσα. Επειδή γνωρίζω πως λειτουργούν τα συλλογικά όργανα και ποιες είναι οι δικές μου υποχρεώσεις ως δημοτικός σύμβουλος, διατηρώ και κρατώ τους χαμηλούς τόνους που αρμόζει σ’ αυτά τα συλλογικά όργανα. Διαφορετικά γνωρίζω καλώς πως πρέπει να απαντήσω. Αυτά για την ώρα.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5