Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Για το αύριο των συνταξιούχων …* Του Απόστολου Τσένη

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, οι πληροφορίες για μη περικοπή των συντάξεων χαρακτηρίζονται εικασίες από την καγκελαρία και το γερμανικό υπουργείο Oικονομικών.

Είναι βέβαιο ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα διακινούνται αντικρουόμενες πληροφορίες.

Ως πολίτες, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί.

Ξέρουμε όμως τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει μόνη της -εξαιτίας της αδυναμίας της να κλείσει έγκαιρα τις αξιολογήσεις του 3ου μνημονίου που έφερε- τις μειώσεις συντάξεων, από την αρχή του επόμενου έτους.

Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον δεν ψήφισε τη μείωση αυτή αλλά με τροπολογία που καταθέσαμε φέραμε την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της ζητώντας να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, σε βάρος των συνταξιούχων.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, ειλικρινώς ευχόμαστε -έστω και την ύστατη στιγμή- να υπάρξει συμφωνία για να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις οι οποίες έχουν ήδη υποστεί πολλαπλές μειώσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναμένουμε την συμφωνία με τους θεσμούς να μην γίνουν οι προγραμματισμένες για την 1/1/2019 περικοπές συντάξεων.

Μακάρι να συμβεί αυτό.

Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

Αντίθετα η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα.

Και για να γίνουμε πιο κατανοητοί :

–   Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έκανε συνολικά 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

–   Με το νόμο Κατρούγκαλου περιέκοψε κατά 35% τις κύριες κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις, για όλους τους νέους συνταξιούχους.

–   Στη συνέχεια ψήφισε – και μάλιστα δυο φορές- την περικοπή και των παλαιών συντάξεων, ενώ η ΝΔ τα καταψήφισε ενώ η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι η περικοπή αυτή θα εφαρμοζόταν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

–   Καταθέσαμε τον περασμένο Ιούλιο τροπολογία που πρόβλεπε την ακύρωση των διατάξεων του νόμου για την περικοπή των συντάξεων αλλά η Κυβέρνηση την απέρριψε.

–   Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο προϋπολογισμού δυο αντίθετες εκδοχές (μια για περικοπή και μια για μη περικοπή των συντάξεων) δείχνει ότι παραμένουμε ουσιαστικά σε Μνημόνιο και αυστηρή εποπτεία.

–   Για να πετύχει την ακύρωση του δικού της νόμου και να αποφύγει τη μείωση των συντάξεων, η Κυβέρνηση δεσμεύεται να μην εφαρμόσει τα λεγόμενα αντίμετρα, που η ίδια είχε ψηφίσει.

–   Οι περικοπές των συντάξεων (τόσο εκείνες που ήδη έγιναν και ήδη εφαρμόζονται για όλους τους νέους συνταξιούχους, όσο εκείνες που ψηφίστηκαν για τους παλαιούς συνταξιούχους) δεν προβλέπονταν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά προέκυψαν μετά το έγκλημα που διέπραξαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης, μόλις πριν το τέλος του βίου της, να ακυρώσει νόμους που η ίδια ψήφισε, δείχνουν καιροσκοπική αντίληψη προεκλογικής σκοπιμότητας.

*   Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης