email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Για ποιο λόγο απαγορεύτηκε το κυνήγι εντός των νομών;

“Διαμαρτυρόμαστε έντονα όλοι οι κυνηγοί για την απαράδεκτη απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας που επιβλήθηκε προφορικά από τον κ. Χαρδαλιά σε τηλεοπτικά μέσα και μεταφέρουμε σε όλους τους υπεύθυνους την οργή, αγανάκτηση και δυσφορά μας, για την άδικη και άνιση μεταχείριση που τους επιφύλαξε η πολιτεία εν μία νυκτί.
Αφήνοντας κατά μέρος την κρίση για το αν είναι νόμιμος θεσμικά ο τρόπος απαγόρευσης της μετακίνησης για σκοπούς θήρας, είναι όμως πονηρός διότι δεν απαγορεύτηκε το κυνήγι, δεν επηρεάστηκε ή τροποποιήθηκε η ρυθμιστική θήρας 2020-2021, δεν εκθόθηκε ΦΕΚ από το αρμόδιο Υπουργείο ή απόφαση Δασάρχη που να απαγορεύει την άσκηση θήρας.
Μόνον προφορικώς και τηλεοπτικώς, δια στόματος κ. Χαρδαλιά απαγορεύτηκε το κυνήγι και το ψάρεμα, χωρίς μάλιστα καμία σχετική διάταξη να συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ . Η πονηρή δικαιολογία είναι ότι δεν εμπίπτει η μετακίνηση για άσκηση θήρας στις εξαιρέσεις του άρθρου 3 αρ. 2 της υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.Οικ.: 71342 ΚΥΑ.
– Παραβλέφθηκε εντελώς ο Ν. 86/1969 (Δασικός Κώδικας), στο άρθρο 251 παρ. 1 του οποίου ορίζεται με σαφήνεια ότι η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ όλην την Επικράτεια. Απροβλημάτιστα θα μπορούσε να προβλεφθεί η άσκηση θήρας ως αθλητική δραστηριότητα και να ενταχθεί στις εξαιρέσεις μετακίνησης, δοθέντος ότι έτσι την χαρακτηρίζει ο Νόμος, δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επιλέγουμε αθλήματα στίβου για να αθληθούμε. Είναι δυσμενής η διάκριση εναντίον των κυνηγών.
– Παραβλέφθηκε το γεγονός του τρόπου άσκησης της θήρας. Η θήρα συνεπάγεται κατά κανόνα μοναχική δραστηριότητα, σε δυσπρόσιτα σημεία ορέων και εκτός αστικού ιστού, μακρυά από οικισμούς και πόλεις και χωρίς επαφή εκ του σύνεγγυς με άλλους ανθρώπους.
– Παραβλέφθηκε το γεγονός της υπαγωγής στις εξαιρέσεις μετακίνησης κυνηγών σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, στις οποίες αναγνωρίστηκαν τα ανωτέρω. Προφανώς στις χώρες αυτές επικρατεί η κοινή λογική.
– Παραβλέφθηκε το γεγονός της αδήριτης ανάγκης αντιμετώπισης των ασθενειών που έχουν έρθει εντός των γεωγραφικών ορίων της χώρας μας και κυρίως των ασθενειών που πλήττουν τους πληθυσμούς των αγριόχοιρων (Αφρικανική Πανώλη των χοίρων) και της αλεπούς (Λύσσα). Μέχρι πρόσφατα, η Πολιτεία ζητούσε από τους κυνηγούς να συμμετέχουν σε οργανωμένα από τα κατά τόπους Δασαρχεία συνεργεία ελέγχου του πληθυσμού του αγριόχοιρου και μάλιστα νομοθέτησε ειδικές διατάξεις προς άρση των περιορισμών θήρας, δηλαδή επέτρεψε την θήρα του εκτός κυνηγετικής περιόδου ακόμη και εντός καταφυγίων άγριας ζωής. Ζήτησε ακόμη από τους κυνηγούς σε περίπτωση ευρέσεως νεκρού ζώου να μεριμνούν για την συλλογή δείγματος προς εξέτασή του από τις κτηνιατρικές αρχές.
Η έστω και προσωρινή παύση της θήρας θα φέρει με βεβαιότητα το πρόβλημα πιο κοντά στα οικόσιτα ζώα και οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες και καταστροφικές για την οικονομία. Το ίδιο θα συμβεί και με την λύσσα στην αλεπού, αυτή την στιγμή παύει να ασκείται πίεση στα δύο αυτά είδη.”
Απόσπασμα διαμαρτυρίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας.
Τέλος όλοι οι κυνηγοί ελπίζουν ότι οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση θα το ξανασκεφτούν και θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ