AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Για ποια Ευρώπη και πώς;

Πληροφορηθήκαμε και επισήμως από τα χείλη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην στρατηγική που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και ότι τώρα πρέπει να εστιάσουν στην εφαρμογή της. « Πρέπει να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα προάγουν την ανάπτυξη και θα παράγουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε στους επικεφαλής των κρατών της Ε.Ε. που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Τα ίδια λέει και η κ. Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Eυρώπη πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Μέσα στην ασάφεια των δηλώσεων και των γενικοτήτων, υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο σκληρής διαπάλης και διαπραγματεύσεων.
Ποια στρατηγική για την ανάπτυξη θα επικρατήσει και ποιες μεταρρυθμίσεις; Η Ευρώπη θα επενδύσει στον άνθρωπο, θα επενδύσει στην παιδεία, στην καινοτομία, σε μεγάλα έργα υποδομής που θα ενώσουν την Ευρώπη, σε μια Κοινή Αγορά στις μεταφορές, θα επενδύσει στην ευρυζωνικότητα, στα πράσινα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πράσινη οικονομία ή θέλει την συνέχιση ισχυροποίησης του υπάρχοντος μοντέλου παραγωγής; Θα επενδύσει σεβόμενη τον πολιτισμό, την παράδοση, τις αξίες και τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού και χώρας στα πλαίσια μιας δημοκρατικής συνομοσπονδίας που πρεσβεύει την αλληλεγγύη, την ισοτιμία και την κοινωνική δικαιοσύνη; Θα επενδύσει στην παραγωγή ή στα άυλα κερδοσκοπικά Funds; Θα επενδύσει στην ποιότητα ; Θα επενδύσει στη μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου; Αν το πράξει, μπορούμε να ελπίζουμε… Αν θέλει να ανταγωνιστεί με βάση τους μισθούς των αναδυόμενων αγορών, συμπιέζοντας μισθούς και μεροκάματα των πολιτών της Αν θέλει να ανταγωνιστεί περικόπτοντας κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, που διατήρησαν μια έστω αμφιλεγόμενη και από πολλούς βαλλόμενη κοινωνική συνοχή Aν θέλει να ανταγωνιστεί μόνο σε επίπεδο οικονομίας, στατιστικής και αριθμών Αυτό θα την καταστήσει σίγουρα ανταγωνιστική.
Μόνο που αυτή, δεν θα είναι η Ευρώπη που θέλουν οι λαοί της!
Γιατί αυτή η ανταγωνιστική Ευρώπη, θα σημάνει υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, της πλειοψηφίας των πολιτών της και διεύρυνση των ανισοτήτων.
Θα γίνει κομμάτια και θρύψαλα!
Ο Γερμανικός ηγεμονισμός και η επιβολή του, με τον φόβο, την αβεβαιότητα και την εξαθλίωση, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση σε μια Ευρώπη του 21ου αιώνα, σύγχρονη και δημοκρατική, που πλήρωσε με βαρύ τίμημα δύο αιματηρούς και καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους, που διεξήχθησαν ως επί το πλείστον στα εδάφη της, τον 20ο αιώνα.
Πρέπει να αποκτήσουμε έναν κοινό βηματισμό και τον απαραίτητο συντονισμό που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της σύγκλισης και μιας Ευρώπης των λαών, που ας μην λησμονούμε η πατρίδα μας συνέβαλε ποικιλοτρόπως, ενώ κάποιοι προεξάρχοντες επικριτές μας (Ολλανδοί, Φιλανδοί κ.α ), φρέναραν την συνταγματική ενοποίηση με δημοψηφίσματα που σε μας, μόνο στο άκουσμά τους, αρνήθηκαν μετά… βδελυγμίας τον Οκτώβρη του 2011, όταν επιχείρησε να το θέσει ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου!
Η πατρίδα μας δεν έχει άλλη στρατηγική επιλογή.
Οφείλει να βαδίσει αυτόν τον δρόμο με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και να τηρήσει τις συμφωνίες και την υπογραφή της.
Η εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών στον δημόσιο τομέα, στην οικονομία, στην διοίκηση, στο παραγωγικό μοντέλο, στην παιδεία και κυρίως με την αλλαγή νοοτροπιών και στερεότυπων που μας οδήγησαν σε αυτή τη δυσχερή θέση, είναι το μεγάλο στοίχημα.
Δεν μπορεί όμως να αλλάξουν οι πολίτες και να παραμείνουν τα κόμματα, ως έχουν: γραφειοκρατικά, συγκεντρωτικά και μηχανισμοί χρηματοδοτούμενοι παχυλώς από τον δημόσιο κορβανά!
Δεν μπορεί ένα σύστημα να αποδέχεται την αποτυχία του και προσπαθώντας να επιβιώσει να υποβιβάζει το επίπεδο της Δημοκρατίας και να παραδίδει τα ηνία σε οικονομικές δυνάμεις και σε ανθρώπους της αγοράς.
Όσο λαμπρός και εξαιρετικός πατριώτης, να είναι ο κ. Παπαδήμος, δεν παύει να μην έχει την «δεδηλωμένη».
Η «δεδηλωμένη», δεν είναι κάτι τυπικό και άυλο. Είναι μια βαθειά δεσμευτική σχέση δύναμης, εμπιστοσύνης και τιμής, που έχει διαμορφωθεί μέσα από ένα πλαίσιο αγωνιστικής πορείας και παρουσίας, όχι μόνο με τον κομματικό φορέα, αλλά και με τον ηγέτη του!
Η σχέση αυτή όταν διαρραγεί, δεν αντικαθίσταται ούτε υποκαθίσταται με ανθρώπους που όχι μόνο είναι έξω από το πλαίσιο των κομμάτων, αλλά έχουν υπαλληλική σχέση με τους πρώην ηγέτες ή υπουργούς(σύμβουλοι κ.λπ).
Το Ιταλικό και Ελληνικό παράδειγμα πρέπει σύντομα να ανατραπεί!
Αν στην Ευρώπη γίνει μόδα και ορίζονται πρωθυπουργοί ή πρόεδροι πρώην τραπεζίτες, τότε σπέρνουμε ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες!
Η πολιτική άρχει της οικονομίας. Αυτός είναι ο ορθολογικός κανόνας και η τάξη, παρόλη την υπάρχουσα διαπλοκή!
Η αντιστροφή αποτελεί εκτροπή.
Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και στάθηκαν παρά τα λάθη στο ύψος των περιστάσεων πρέπει σύντομα να επανακαθορίσουν στρατηγικές και στόχους και ενωμένοι να αποτινάξουν την εσωστρέφεια.
Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, είναι εθνική δύναμη ειρήνης, σταθερότητας, εμπιστοσύνης, ασφάλειας, δημιουργίας και προόδου.
Η εκλογή αρχηγού σύμφωνα με το καταστατικό, από την βάση θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και δυναμική για συντεταγμένη δράση και μια νέα πορεία.
Δεν χρειάζονται συγκρίσεις με καταστάσεις και αριθμούς του παρελθόντος.
Αυτή η Άνοιξη δεν μοιάζει με καμιά!
Χρειαζόμαστε δημοκρατία, συναίνεση, ηρεμία, εμπειρία.
Οι διασπάσεις, τα καπετανάτα και ο κατακερματισμός, πλην της ματαιοδοξίας, ρίχνουν νερό στο μύλο της συντήρησης και των κερδοσκόπων.
Άλλωστε όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες και σωτήρες, είχαν πολλαπλές ευκαιρίες και επέδειξαν το μέγεθος των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους.
Πολλοί δεν τα κατάφεραν στα μικρά.
Εσιώπησαν στην φουρτούνα και στα μείζονα ή επαναστάτησαν προκαλώντας τρικυμία «εν ποτηρίω» στα ελάσσονα!
Η βάση του ΠΑΣΟΚ παραμένει συμπαγής και περιμένει όπως πάντα με καρτερία και δύναμη:
Ηγεσία για τα δύσκολα!
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2007 και 2009.
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com