Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Συνάντηση με Υφυπουργό Α.Α.&Τ. κ. Ολ. Τελιγιορίδου

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Δυτ. Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Θ. Σιόγκα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Τσίμπλινα, την Οργ. Γραμματέα κα. Μ. Μουτζίκη και τα Μέλη κ. Π. Παράσχου και Γ. Γαβριηλίδη, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κτηνίατρο και μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα της Δ.Ε. του Παραρτήματος, στο γραφείο της Υφυπουργού στην Καστοριά στις 17/11/2018.

Η συνάντηση κρίνεται ως ιδιαίτερα παραγωγική και επωφελής, καθώς μέσα από αυτή αναδείχθηκε η σημασία της ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας γενικότερα, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, με απτά τα αποτελέσματα της κοινωνικό – οικονομικής κρίσης και της μετάβασης της Περιφέρειας στη μεταλιγνιτική εποχή.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του ρόλου που καλείται να παίξει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανάπτυξης. Τονίστηκε ακόμη η σημασία της διαρκούς επικοινωνίας με την επιστημονική κοινότητα και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ώστε η πολιτική ηγεσία να είναι σε θέση να υποστηρίζει μια πολιτική με νόημα και προοπτική για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται, τα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωτεχνικών με αφορμή το πρόσφατο Π.Δ. 99/2018 για τα επαγγελματικά δικ/τα μηχανικών, ο νόμος για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το μείζον θέμα της οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών, η ανάγκη για στελέχωση Δημοσίων Υπηρεσιών με Γεωτεχνικούς επιστήμονες, το τοπίο που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια από τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι επιπτώσεις στις Γεωτεχνικές Σχολές κ.ά. Για όλα τα προαναφερθέντα θέματα δόθηκε από την αντιπροσωπεία της ΔΕ σχετικό αναλυτικό υπόμνημα θέσεων και προτάσεων του Παραρτήματος.

Τέλος, τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Υφυπουργός, και της έκαναν γνωστό ότι παραμένουν στη διάθεσή της, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος
του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Π.Δ.Μ.
Θεόδωρος Γ. Σιόγκας

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης