email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Γ. Κασαπίδης: “Aνάγκη κατάρτισης ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τον κλάδο της χοιροτροφίας”

Δήλωση του τομεάρχη Αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδος.

«Η αναγκαιότητα κατάρτισης ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τον κλάδο της χοιροτροφίας αναδείχθηκε από τη συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδας.

Ζητήματα που οφείλουμε να εξετάσουμε στην προσπάθεια αυτή σχετίζονται με το πρότυπο και τις ποιοτικές προδιαγραφές εκτροφής των χοίρων και της παραγωγής ελληνικού χοίρειου κρέατος, με την αποκατάσταση της αδικίας επιβολής αυξημένου συντελεστή Φ.Π.Α. σε βάρος των εγχώριων χοιρινών(24%) σε σχέση με το χαμηλότερο που ισχύει για τα εισαγόμενα σφάγεια(13%), με τους ελέγχους στην αγορά για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, με τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και των Ελλήνων χοιροτρόφων για τη μείωση του αρνητικού ισοζυγίου στο χοιρινό κρέας, με στοχευμένα επενδυτικά προγράμματα και με διευθετήσεις εκκρεμών οικονομικών υποθέσεων που αφορούν ανενεργές ή επαπειλούμενες με κλείσιμο χοιροτροφικές μονάδες.

Σκοπός του σχεδίου αυτού οφείλει να είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας του κλάδου, τόσο προς τη μεγιστοποίηση της αυτάρκειας της Ελλάδας σε χοίρειο κρέας, όσο και προς την κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς και της ζήτησης σε χοιρινό κρέας στην Ε.Ε. που δείχνει ότι θα αυξάνει διαρκώς τα επόμενα 15 χρόνια.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου της χώρας και η προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες είναι βασική προϋπόθεση.

Επιπλέον ο σωστός χωροταξικός σχεδιασμός της παραγωγής, η αποτελεσματική και στοχευμένη αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, των χρηματοδοτικών πόρων και του νέου ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν κρίσιμες παράμετροι για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου, στην αναγκαιότητα του οποίου συμφωνήσαμε.

Είμαι πεπεισμένος ότι και στον χοιροτροφικό κλάδο της χώρας υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό. Πέραν των αδικαιολόγητων βαρών που επωμίζεται ο αγροτικός κόσμος γενικότερα από την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης και αποτελούν τροχοπέδη για την αγροτική ανάπτυξη, η εκπλήρωση των στόχων που συζητήσαμε είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσει τους χοιροτρόφους της χώρας. Μέσω της επιτυχίας αυτής θα προκύψουν και θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την εθνική οικονομία όσο και την ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων η Ν.Δ. θα διενεργήσει συνδιάσκεψη για τον κλάδο της χοιροτροφίας, ως μέρος των στοχευμένων δράσεων για κάθε τομέα της αγροτικής οικονομίας που ήδη προγραμματίζει».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ