email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Φθηνότερο ρεύμα λόγω πανδημίας- Πως θα κερδίσεις από τον «πόλεμο» τιμών

Οι τεράστιες αλλαγές που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τον κλάδο της ενέργειας. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ακόμη και σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία προκάλεσε κραχ στην αγορά και ανάγκασε τους αναλυτές να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος. Παράλληλα, τα lockdown συνέβαλαν στο να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε. Τον Απρίλιο η κατανάλωση διαμορφώθηκε 11,2% χαμηλότερα από την χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί μήνα Απρίλιο από το 2016 και μετά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τελευταία, βλέπουμε ότι το φθηνότερο κόστος ενέργειας αρχίζει να περνάει στους καταναλωτές, καθώς ανεξάρτητοι προμηθευτές και ΔΕΗ προχωρούν σε μπαράζ εκπτωτικών κινήσεων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι εκπτωτικές αυτές κινήσεις είναι απόρροια του ευνοϊκού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται λόγω της πτώσης των τιμών κάθε είδους ενεργειακών προϊόντων, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έως το ρεύμα.

Οι τιμές σε διεθνές επίπεδο έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ από την αρχή του 2020, με την χονδρική τιμή στο ρεύμα ή Οριακή Τιμή Συστήματος, να υποχωρεί αισθητά στο επίπεδο των 34,3 ευρώ η μεγαβατώρα, από περίπου 66 ευρώ που βρισκόταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 48% την οποία θέλουν να αξιοποιήσουν οι ανεξάρτητοι προμηθευτές και να κερδίσουν μερίδιο αγοράς από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς οι ανεξάρτητοι προμηθευτές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία δεξαμενή με περίπου 1,2 εκατομμύρια πελάτες, την ώρα που η ΔΕΗ όπως είναι φυσικό κυριαρχεί με πάνω από 5,6 εκατομμύρια πελάτες. Παράγοντες του κλάδου θεωρούν ότι η τάση θα συνεχίσει να είναι πτωτική (με μικρότερη κλίση) μέσα στο 2020 παρά το γεγονός ότι αναμένεται ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, που συνεπάγεται ότι ο «πόλεμος» των τιμών θα συνεχιστεί.

Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ότι κατανοεί τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου και σε αυτό το πλαίσιο διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh για τους οικιακούς της πελάτες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Από την πλευρά τους, θέλοντας να μπουν δυναμικά στο «παιχνίδι», ορισμένοι ανεξάρτητοι προμηθευτές παρέχουν εκπτώσεις που ρίχνουν το κόστος στα επίπεδα των νυχτερινών χρεώσεων, ενώ άλλοι επιβραβεύουν με σημαντικές εκπτώσεις τους συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών πελάτες και δίνουν διάφορα δώρα.

Δημιουργείται έτσι ένας λαβύρινθος προσφορών και εκπτώσεων από τον οποίο μπορείς να κερδίσεις σημαντικές μειώσεις στο λογαριασμό του ρεύματος. Με τη σωστή σύγκριση παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, μπορείς να βρεις λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου, σχηματίζοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνεις, απλά και γρήγορα χωρίς να αλλάζει η ποιότητα και η τάση του ρεύματος.

Στο Energy-market.gr, μέσω των καινοτόμων εργαλείων σύγκρισης, μπορείς να συγκρίνεις τον τωρινό σου πάροχο και να διαπιστώσεις εάν σε συμφέρει να αλλάξεις! Θα σου πάρει μόλις ένα λεπτό.

Αν μάλιστα δεν θυμάσαι τον κατανάλωσή σου, ο έξυπνος οδηγός της πλατφόρμας σε βοηθά να πάρεις προσφορά προσεγγίζοντας την κατανάλωσή σου βάση χαρακτηριστικών του νοικοκυριού σου! Δοκίμασέ το!

 

Σχετικά άρθρα

interactive
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ