email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

“Φίλια” πυρά! * Του Δημήτρη Ψευτογκά

Δεν φτάνει που μας κυβερνούν….
Δεν φτάνει που είναι αγράμματοι….
Παραμένουν εμφαντικά επικίνδυνοι!
Τον “παχυδερμισμό” δεν θα τον ονομάσω “αριστερό” διεθνισμό  ούτε  επιστημονική προσέγγιση!
Κι αν οι ” πενταροδεκάρες ” ανασκευάστηκαν  και μετριάστηκε κάπως η  “φάπα” από τον “αριστερά” αποκαλούμενο “Φου Που Α” στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν είναι το ίδιο με την “επιστημονική ”  προσέγγιση της ιστορίας  για την γενοκτονία και τον ξεριζωμό του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, από τον λαλίστατο υπουργό παιδείας.
Ο ιεροκηρυκτικός ευτροφισμός δηλώσεων του πλαδαρότατου διπλωματικά υπουργού καταντά επικίνδυνος είτε λόγω αμάθειας είτε λόγω πρόθεσης!
Εδώ διακρίνω στο εκρηκτικό μείγμα αυτών των δυο μια υπεροχή της προθέσεως που το καθιστά  πλέον απαράδεκτο!
Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι πείθεται από τις επιστημονικές προσεγγίσεις -αλήθεια ποιων-  και  συμμερίζεται τον “πόνο” των Ποντίων, αλλά άλλο ξεριζωμός κι άλλο γενοκτονία!
Η ελληνική Βουλή επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και Προεδρίας  Απόστολου Κακλαμάνη την αναγνώρισε σαν τέτοια.
Δεκάδες κράτη και διεθνείς οργανώσεις αναγνώρισαν  μετά την γενοκτονία των Εβραίων και Αρμενίων, μια ακόμα μεγάλη γενοκτονία του εικοστού αιώνα  αυτή του Μικρασιατικού ελληνισμού!
Την αρνούνται πεισματικά η Τουρκία και “επιστημονικά” ο αριστερός υπουργός Παιδείας  της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου !
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη, οτι η Γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου και οτι ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας;
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη ότι πρόκειται  για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν συναρτάται με πολεμικές συγκρούσεις και οτι ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι;
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη οτι στην  περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, αυτο έγινε εκ προθεςεως και βάσει σχεδίου επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί;
Πως και πότε διαπράχθηκε η γενοκτονία; 

Ο ποντιακός ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας ( 1461 ) γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες για το βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό του, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση – γενοκτονία του αιώνα μας 
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη – ας αφήσουμε τα “παλιά”-ότι το 1915  οι Τούρκοι στον Πόντο άρχισαν με την επιστράτευση όλων από 15 έως 45 ετών και την αποστολή τους σε Τάγματα Εργασίας.; 
Δεν γνωρίζετε οτι αμφισβήτησαν το δικαίωμα των Ελλήνων να ασκούν ελεύθερα τα επαγγέλματά τους και επί πλέον απαγόρευσαν τους μουσουλμάνους να εργάζονται επαγγελματικά με τους Έλληνες με την ποινή της τιμωρίας από τις στρατιωτικές Αρχές;
Δεν γνωρίζετε οτι άτακτες ορδές των Τούρκων επιτίθονταν στα απομονωμένα ελληνικά χωριά κλέβοντας, φονεύοντας, αρπάζοντας νέα κορίτσια, κακοποιώντας και καίγοντάς τα.;
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη οτι  αυτή η πολιτική ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες των παραλίων της Μικρασίας να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να μετοικήσουν με πολυήμερες εξοντωτικές πορείες;
Δεν γνωρίζετε κύριε Φίλη
 την έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 1915 ;
 “Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’; αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα … “
 
Δεν γνωρίζετε κύριε Υπουργέ της Παιδείας 
ότι το 1919 αρχίζει νέος διωγμός κατά των Ελλήνων από το Κεμαλικό καθεστώς, πολύ πιο άγριος κι απάνθρωπος από τους προηγούμενους; Εκείνος ο διωγμός υπήρξε η χαριστική βολή για τον ποντιακό ελληνισμό.
 
 
Κύριε Υπουργέ της Παιδείας,
 
Στις 19 Μαϊου, με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, αρχίζει με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου να συγκροτεί μυστική οργάνωση, τη Mutafai Milliye, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού. Αυτό που δεν πέτυχε το σουλτανικό καθεστώς στους πέντε αιώνες της τυραννικής διοίκησής του, το πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ:
Εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας.
Η τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, οι εξορίες, οι κρεμάλες, οι πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι δολοφονίες ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά οργανώνοντας αντάρτικο για την προστασία του αμάχου πληθυσμού. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχε το επικό και ακατάβλητο ποντιακό αντάρτικο.
Με την επικράτηση του Κεμάλ, οι διωγμοί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Στήνονται στις πόλεις του Πόντου τα διαβόητα έκτακτα δικαστήρια ανεξαρτησίας, που καταδικάζουν και εκτελούν την ηγεσία του ποντιακού ελληνισμού.
Έτσι οδηγηθήκαμε στο τέλος του Ποντιακού ελληνισμού. Έτσι λιγόστεψαν οι ελληνικές φωνές και ο πολιτισμός χιλιάδων χρόνων στη Μικρασία…. 
Κύριε υπουργέ της Παιδείας των Ελλήνων,
Η γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο και στην Μικρασία υπήρξε το αποτέλεσμα της απόφασης των Τούρκων εθνικιστών για επίλυση του εθνικού προβλήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τη φυσική εξαφάνιση των γηγενών εθνοτήτων.
Κύριε υπουργέ της Παιδείας 
οφείλετε να γνωρίζετε ότι οι Έλληνες στον Πόντο ανέρχονταν σε 700.000 άτομα την παραμονή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι το τέλος του 1923 είχαν εξοντωθεί 353.000 άτομα. 
Κύριε υπουργέ της Παιδείας  
είμαι σίγουρος ότι τα ιδεολογήματα και τα φληναφήματα του  κακέκτυπου “αριστερού διεθνισμού” δεν σας αφήνουν να δείτε την αλήθεια της επιστημονικής προσέγγισης της ιστορίας….
Μπορεί να μην κάνουμε πολιτική με ιστορικούς όρους αλλά δεν μπορείτε να “συνωστίζετε” σμυρνέικα την ιστορία, στα στενόχωρα κομματικά  γραφεία και ποδοπατημένα μανιφέστα!
Η ιστορική μνήμη είναι και μνήμη του μέλλοντος!
Επειδή εθελοτυφλείτε σε μια δύσκολη περίοδο του Έθνους οφείλετε εντίμως να παραιτηθείτε….
Είναι το ολιγότερο που έχετε να κάνετε….
 

Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ