Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών που έδρασε σε Γρεβενά και Δυτική Μακεδονία. Εξιχνιάστηκαν 49 διαρρήξεις σπιτιών.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας :

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει συνολικά -49- κλοπές από οικίες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μαγνησίας.

 Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά -49- διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες 23- στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, -19- στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, -3- στην Φλώρινα, -3- στη Μαγνησία και -1- στα Γρεβενά.

 Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016.

 Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος -8- ημεδαπών.

 Το συνολικό παράνομο όφελος από τις διαρρήξεις των οικιών ξεπερνά το ποσό των -167.500,00- ευρώ.

 Εξαρθρώθηκε, κατόπιν συνεργασίας των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη τουλάχιστον από 8 ημεδαπούς, από τους οποίους επτά άνδρες ηλικίας από 19 έως 39 χρόνων και μίας 24χρονης γυναίκας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οικιών σε περιοχές της Κοζάνης, του Αμυνταίου, της Φλώρινας, της Μαγνησίας και των Γρεβενών.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη συνεργασία και ενδελεχή έρευνα των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, -49- διαρρήξεις οικιών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 10-12-2016 έως 07-09-2017, από τις οποίες -23- σε περιοχές της Κοζάνης, -19- σε περιοχές του Αμυνταίου, -3- στην Φλώρινα, -3- στη Μαγνησία και -1- στα Γρεβενά.

Στο πλαίσιο δυο (2) συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που οργανώθηκαν στην Ημαθία και στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Κοζάνης, συνελήφθησαν χθες (27-11-2017) πρωινές ώρες σε περιοχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης, πέντε (5) ημεδαποί άντρες ηλικίας 19, 28, 31, 32 και 39 χρόνων.

Μετά από αναλυτική αξιολόγηση και αξιοποίηση συλλεχθέντων στοιχείων, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών στις εν λόγω περιοχές, προέκυψε ότι -8- ημεδαποί (ανωτέρω -5- συλληφθέντες, ακόμη -2- ηλικίας 21 και 35 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα), οι οποίοι είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κυρίως απογευματινές ώρες, με τον ίδιο τρόπο δράσης (modus operandi), ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες με αιχμηρό αντικείμενο με ένα τουλάχιστον μέλος να επιτηρεί εξωτερικά το χώρο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία πλησίον εξόδων διαφυγής πόλεων ή οικισμών.

Επίσης προέκυψε ότι, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση είχε ταύτιση βούλησης, κατανομή ρόλων και δρούσε διαρκώς, (τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016), μεθοδικά και οργανωμένα, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον 39χρονο να έχει τη διεύθυνσή της και τους λοιπούς ως ισότιμα μέλη.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν ως μέσα τέλεσης των κλοπών τουλάχιστον 5 οχήματα.
Από τις κατ΄οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
διάφορα κοσμήματα,
διαρρηκτικά εργαλεία,
10 κινητά τηλέφωνα,
11 κάρτες sim,
χρηματικό ποσό 290 ευρώ,
25,6 γραμμάρια κάνναβης
2 ναρκωτικά χάπια και
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Συνολικά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν, από την διαρκή εγκληματική δραστηριότητά της, παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -167.500,00- ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας την 20-09-2017 και 23-09-2017 σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος -5- εκ των μελών της ιδίας εγκληματικής οργάνωσης, για -20- κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -130.000,00- ευρώ (σχετικό το από  23-09-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει -18- κλοπές οικιών στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας – Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Ελληνική Αστυνομία και το από 20-09-2017: Σύλληψη τριών ατόμων για δύο κλοπές στην Πτολεμαΐδα – Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Ελληνική Αστυνομία).

Η προανάκριση συνεχίζεται από τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης, Φλώρινας και το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων κλοπών από τους ίδιους δράστες, καθώς και η ταυτοποίηση συνεργών τους.

Οι -5- συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Για το παραπάνω θέμα χθες το απόγευμα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής ΘΕΟΧΑΡΗΣ Χαράλαμπος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης (Λεωφ. Α. Παπανδρέου, 1ος όροφος).  Παρακολουθείστε τη συνέντευξη τύπου πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο στο kozanilife.gr :

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ευχαριστήριο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Καπετάν Λουκά 1
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- 13ης Οκτωβρίου 84
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ