Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS
SPONSORS
PAPAGEORGIOU

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
Κάλτσιου
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Αίτημα Τουριστικών Επιχειρήσεων Ορεινού Όγκου Νομού Γρεβενών

Γρεβενά 24/10/2016

Κύριε Βουλευτά, Κύριε Περιφεριάρχη, Κύριε Δήμαρχε, Κύριες & Κύριοι

Μπορούμε ακόμη να επιχειρούμε, να είμαστε όρθιοι και να απευθυνόμαστε σε εσάς επειδή ενάντια στην οικονομική κρίση στην τραπεζική ανυπαρξία και την απουσία Εθνικών πολιτικών στήριξης καταθέτουμε καθημερινά μεράκι, αγωνία, αγάπη, προσπάθεια, φαντασία για τις επιχειρήσεις μας στον ορεινό όγκο και για τον τόπο μας..

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την συνμπόρευση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης μας, άλλα δυστιχως άλλοι παράμετροι έξω από όλους μας, ειναι αυτοί που σηματοδοτούν τις εξελίξεις και τις στρατηγικές ανάπτυξης και για εμάς και για το σύνολο τις κοινωνίας.

Ο φόβος του σήμερα και του αύριο πρέπει να πυροδοτήσει αλληλεγγύη και συνεργασία και όχι να δημιουργεί τελμάτωση και βύθιση!!!!

Το όνειρο μας ήταν και ειναι τα Γρεβενά με το δίκτυο των επχσεων του ορεινού όγκου άρρηκτα συνεργατικά με το σύνολο του παραγωγικού ιστού του τόπου μας να αποτελεί πρώτο προορισμό εναλλακτικού και διατροφικού προορισμού….

Σήμερα όπως όλοι γνωρίζετε ένα σημαντικό κομμάτι, περίπου 70% της δυναμικότητας σε κλίνες εχει δεσμευτεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την φιλοξενία των προσφύγων, αφαιρώντας την ισχυρή επιχειρησιακή ικανότητα του τουριστικού προϊόντος του ορεινού όγκου όπως σχεδιάστηκε εδώ και χρόνια, με πυλώνες το Χιονοδρομικό Κέντρο, την Valia Calda τον Όρλιακα, το διατροφικό μας καλάθι και τους ανθρώπους της Πίνδου και των Γρεβενών….

Η μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα της χωροταξικής ανάπτυξης μας πολτοποιείται και τίθεται σε χειμερία νάρκη…

Γινόμαστε αποδέκτες και ανησυχούμε βαθέως ότι εν αγνοία όλων μας, όπως και των αυτοδιοικητικών αρχών, δρομολογούνται προτάσεις και θέσεις για την έλευση νέων αριθμών προσφύγων στο σύνολο των μικρών ξενοδοχείων με μερική  παράβαση κανονισμών και κανόνων όχι μόνο του ΕΟΤ αλλά και άλλων, όπως αυτών της υγείας με συνακόλουθες δραματικές συνέπειες του τουριστικού προϊόντος αλλά και τις έν γένει της τοπικής και όχι μόνο οικονομικών……..

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς θελουμε να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε ενεργοί μεσα σε αυτή την οικονομική δίνη προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και τιμώντας τις δεσμεύσεις μας ηθικά και υλικά απέναντι στις  επιχειρησιακούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς που δημιουργήθηκαν απο την πολιτεία και να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες υπάρχουν προς όφελος του συνολικού προϊόντος της περιοχής.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε απο εσάς να αποφασίσετε και να ενεργήσετε ώστε:

1)Να υπάρξει δέσμευση απο την πολιτεία και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ότι ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στα Γρεβενά και στις δομές του ορεινού όγκου να παραμείνει τουλάχιστον ως εχει,  και ότι δεν αποδεχόμαστε ουδεμία μεταβολή αυτού του σχεδιασμού.

Εχουμε εξ’άλλου καταθέσει την ανθρωπιά μας, αποδεχόμενοι αναντίρρητα πρόσφυγες και μετανάστες,σε πολλαπλάσιο ποσοστό του πληθυσμού μας και των δυνατοτήτων μας.

2)Να δημιουργηθεί απο την Περιφέρεια και συγκεκριμένα απο την Εταιρία Τουρισμού σχέδιο στήριξης και προβολής της περιοχής των Γρεβενών

3)Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους να πάρουμε πρωτοβουλίες για την στήριξη του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής…

Είμαστε στην διάθεση σας

Με αγωνία και τιμή:

Ξενοδοχεία – Ξενώνες

Παπαγεωργίου Μανώλης –  La Noi

Πελαγίδου Σοφία – Pindos Resort

Καραγιαννης Θωμάς – Αμαδρυάδες

Μπακόλας Χαρίλαος – Αγνάντι του Μπέγκα

Λεβέντης Ιωάννης – Valia Nostra

Παπαζήσης Χρήστος – Ξενώνας Παπαζήση

Αβέλλας Θεόδωρος · Ξενώνας, Ταβέρνα.

Παρλιτσης Ζήσης – Ξενώνας, Ταβέρνα.

Τσίβου Ζωή – Καταφύγιο Ξενώνας – Ταβέρνα

Ταβέρνες

Θεοδώρου Θεόδωρος – Πέρδικα

Θεοχαρης Κωστούλης – Θεοχαρης

Μπατσιλας Γιώργος – Αετιά

Παπαζήσης Χρήστος – Venetico

Μίμης- Βλαχάβας – Σπήλαιο

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
ΟΠΑΠ
Αγγελίες εργασίας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης