Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αίτημα του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΎΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ;

Κύριε Πρόεδρε,

Η κραυγή αγωνίας, που εξέπεμψαν, αρχικά στις 6 Μαΐου και στη συνέχεια στις 17 Ιουλίου οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παθολογικής κλινικής και πρόσφατα το Νοέμβριο οι ειδικευόμενοι γιατροί της  Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης,  που συνοψίζεται στη φράση “Κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας”, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν.

Το διάστημα που ακολούθησε της αρχικής καταγγελίας των ειδικευόμενων γιατρών, είδαμε να ακολουθεί μια σωρεία επιστολών, τόσο από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, όσο και από τον Δήμαρχο Κοζάνης ο οποίος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίστοιχα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, απασχόλησε σε έκτακτες συνεδριάσεις του, η κατάρρευση των κλινικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και αντιπροσωπεία φορέων της Εορδαίας συναντάται σήμερα με τον Υπουργό Υγείας.

Ο Συνδυασμός μας σε συνέχεια αυτών των σοβαρών καταγγελιών, ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, γιατρούς και ειδικευόμενους, για την κυριολεκτικά τραγική σημερινή κατάσταση του «Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης» συνολικά, καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και του «Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας».

Πρόσφατα για το ίδιο θέμα παραβρεθήκαμε στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στο οποίο παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Από την συζήτηση που έγινε και στην οποία πήραν μέρος όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τομέα της Υγείας, προέκυψε ένα πρόβλημα διάλυσης συνολικά του συστήματος Υγείας στην Περιφέρειά μας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα  η κινητοποίηση όλων των φορέων με μορφή συλλαλητηρίου την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Επειδή το θέμα είναι μείζον και επειδή έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι επιστολές που έχουν σταλεί δεν πρόκειται να επιλύσουν κανένα πρόβλημα, πολύ περισσότερο που δεν έφεραν αποτέλεσμα οι επισκέψεις στη Περιφέρεια του αρμόδιου Υπουργού Υγείας,  ζητούμε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση και την σαφή διατύπωση των αιτημάτων μας με κεντρικό σημείο την: «Αποτροπή κλεισίματος κλινικών των Νοσοκομείων Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων όλων των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για τον χάρτη της Υγείας στην Περιφέρεια»

Στο έκτακτο αυτό ΠΣ προτείνουμε να συμμετέχουν: εκτός από τους εκπροσώπους της 3ης ΥΠΕ, και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι σύλλογοι των Νοσοκομειακών γιατρών και των Νοσηλευτών, το ΕΚΑΒ και ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις των Δήμων που φιλοξενούν τις νοσοκομειακές Μονάδες καθώς και όποιος άλλος κρίνετε απαραίτητο.

Είναι απολύτως σαφές ΟΤΙ, ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ

.

Με εκτίμηση

      Γεωργία Ζεμπιλιάδου

   Περιφερειακή Σύμβουλος

   Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Ζητείται προσωπικό
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5