Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Εθνική συνεννόηση! *Του Δημήτρη Ψευτογκά

Ο μεταλλαγμένος ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Αλέξη Τσίπρα πήρε την πρωτιά στις εκλογές – τρίτες κατά σειρά σε οχτώ μήνες-όπου μας οδήγησε δίλημματικά ο ίδιος αποτυγχάνοντας να σχίσει τα μνημόνια και προετοιμαζόμενος να ψηφίσει το τρίτο και χειρότερο όλων ψάχνοντας για μια νέα πειθήνια κοινοβουλευτική ομάδα.
Ψήφισαν σα να ήταν Αμερικανοί οι μισοί Έλληνες.
 Οι υπόλοιποι οχυρώθηκαν στα προπετάσματα της αδιαφορίας, της εντρύφησης, της παραίτησης ή της απογοήτευσης.
Η διαφωνούντες του ΛΑΕ απέτυχαν να εκλεγούν στη Βουλή και έτσι απαλλάχτηκε δια μιάς από τα ενοχλητικά βαρίδια της Κωνσταντοπούλου και του Λαφαζάνη και αυτή ήταν η μεγαλύτερη και καθαρότερη τελευταία νίκη του!
Στο εξής δίδει μια μάχη επιβίωσης στην εξουσία υποχρεωμένος σε συμμαχία με τους ακροδεξιούς του Καμμένου με κοινή και μοναδική ατζέντα την “καρέκλα”!
20 Σεπτέμβρη 2016
Οι οδυνηρές προσγειώσεις δεν τους πτοούν.
Η αναξιοπιστία και η παραίτηση από το περίφημο “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” ακολουθείται από προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα αλλαγής ή εκτροπής της ατζέντας και ωραιοποίησης ή αναίσχυντης διαστρέβλωσης της σκληρής πραγματικότητας με πρωταγωνιστές την κομματική εφημερίδα ‘Αυγή”. Παππά, Γεροβασίλη, Φωτίου, Δραγασάκη, Ζαχαριάδη…
Οι αποστάσεις από την “ηθική”, “αγωνιστική” ”αντιστασιακή” και ‘αδιαπραγμάτευτη” Αριστερά της πλατείας Συντάγματος και των “αγανακτισμένων” και του ” Δεν πληρώνω”, τον επιχείλιο έρπη από τις “σκληρές διαπραγματεύσεις”, το “μέρισμα” ανάπτυξης, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων και την “ανάσταση” της ελπίδας έχουν εκμηδενιστεί σε χρόνο ντε τε!
Από το σχίσιμο των μνημονίων και την ψήφιση του “αριστερού” Τρίτου μνημονίου φθάσαμε στο πηχυαίο άρθρο της “Αυγής” ότι “το Τρίτο Μνημόνιο ισχυροποίησε τη θέση της χώρας”!
Από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ πήγαμε στα 386!
Από την αύξηση των συντάξεων πήγαμε σε περικοπές έως 40%  στις κύριες και 60% στις επικουρικές και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ!
Από την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στο ΕΣΥ πήγαμε στην επιβολή 6% κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ στις συντάξεις!
Από το “Δεν πληρώνω” διόδια στις αυξήσεις 30%!
Από το δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ στον νέο με αυξήσεις ΕΝΦΙΑ επί των παλαιών αντικειμενικών αξιών..
Από το “μαύρο” στην ΕΡΤ του Σαμαρά και την επαναπρόσληψη χιλιάδων στο “μαύρο” σε ιδιωτικά κανάλια και νέους ανέργους…
Από την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής φθάσαμε στη δημιουργία νέων “αριστερών” “τζακιών”, στην διάλυση της “ανοιχτής διακυβέρνησης” και της “Διαύγειας”!
Από την”Νέα δραχμή” και τις εφόδους στο “Νομισματοκοπείο” φθάσαμε στην παράδοση στο σκληρό ευρώ…
Από την θρυλούμενη Ανάπτυξη  στους πανηγυρισμούς της ύφεσης σε -0,5%!
Από τους “λιαζόμενους” “μετανάστες”, στα κλειστά σύνορα, στους “καιόμενους” “μετανάστες” και στους σιτιζόμενους με “παχυλούς” “διαγωνισμούς” από συγγενείς..δυνάμεις!
20 Σεπτέμβρη 2016:
Ο αγώνας συνεχίζεται…
όχι για την σωτηρίαν της πατρίδας αλλά για την γαντζωμένη συγκυβέρνηση και τους συναυτής σιτιζομένους…
Το νέο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάσυρση από τα παλαιά “χρονοντούλαπα της ιστορίας” την ευτελή και αδιέξοδη πόλωση!
Το “αντιδεξιό σύνδρομο” θα επανεμφανιστεί με την ταυτόχρονη κυβερνητική “λεοντή” της διολίσθησης στη σοσιαλδημοκρατική ομπρέλα!
Ο συμπαγής δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος και ο αδύναμος συνταξιούχος, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και εργολάβοι, η μετεξέλιξη της νέας ΕΡΤ σε αριστερή ΥΕΝΕΔ και η επαναστατημένη γενιά των δεκαεξάριδων χωρίς “αρχαία” “εισαγωγικές στα πανεπιστήμια” “παρελάσεις” και “πρωινή προσευχή” τα δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης!
Από την άλλη η “Νεοδεξιά” του “τρομαγμένου” Κυριάκου παραμένει ένα συνονθύλευμα παλαιάς κοπής συρραφών Καραμανλισμού, Σαμαροβενιζελισμού και Ακροδεξιάς με χτενισμένες κεφαλές, σιδερωμένα, καθαρά ρούχα με εντοιχισμένο εθνικολαϊκισμό και ακραίο φιλελευθερισμό!
Αυτό το δίπολο είναι μια εγγυημένη συνταγή τέλματος, στασιμότητας, αποσάθρωσης και εθνικής διάλυσης και υποτελείας, δεδομένης της ξεθωριασμένης ιδεολογικά και αξιακά δυναμικής της κατακερματισμένης δημοκρατικής παράταξης που κυριάρχησε για τρείς και πλέον δεκαετίες με επιτυχία.
20 Σεπτέμβρη 2016
Είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η εθνική συνεννόηση!
Σε αυτή μόνο μια ισχυρή Κεντροαριστερά της Εθνικής Ευθύνης μπορεί να την εγγυηθεί και μπορεί να μας οδηγήσει!

Υπάρχει ανάγκη ιδεολογικού, προγραμματικού και πολιτικού αυτοκαθορισμού της Κεντροαριστεράς, ώστε να είναι σαφές ότι ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός χώρος, επιδιώκει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία στην προοδευτική πλευρά του ιστορικού άξονα Αριστεράς – Δεξιάς.
Αντί αυτών, φαίνεται ότι επιχειρήθηκε μια πρόχειρη, βιαστική συγκόλληση, που κατέληξε νομοτελειακά σε διαίρεση.

 

Η ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον Ελληνικό λαό και τη χώρα.
Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα υπάρξει και πάλι μόνον αν εμπνευσθεί και προτείνει ένα ριζοσπαστικό, σαφές, συνεκτικό και καινοτόμο πολιτικό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που, με τη συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας, θα μας βγάλουν από την σημερινή κρίση, αλλαγών που θα αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα.
Απαιτείται να συνδιαμορφώσουμε το αξιακό πλαίσιο, τους κανόνες και τις νέες πρακτικές που θα μας ενώνουν και θα μας οδηγούν.
Αναγκαίο είναι να καθορίσουμε τις μεγάλες αλλαγές μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με τελικό κριτή τη βάση.
Αποτελεί πρόκληση, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν οι επί μέρους δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Μόνο μας κριτήριο το συμφέρον της χώρας και οι ανάγκες μιας ισχυρής παράταξης που μπορεί να αποτελέσει μοχλό μεγάλων οικονομικών, κοινωνικών και θεσμικών αλλαγών, με τη συνδρομή μιας κοινωνίας των πολιτών που διαθέτει αυτογνωσία και δημιουργική τόλμη.
Σημαντικό ρόλο και θέση σε αυτή την προσπάθεια έχει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
“Ευχής έργον” να πετύχει!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5