Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση για τις ελλείψεις στην αγορά της Δεσκάτης

Την πρώτη ερώτηση στη Βουλή (αρ.Πρωτ.1/23-7-2019) κατέθεσε ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, για την ανάγκη τροποποίησης του Ν.4497/2017, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των κενών θέσεων της λαϊκής αγοράς της Δεσκάτης από επαγγελματίες πωλητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να καλύπτονται οι θέσεις από πωλητές όμορων Περιφερειών.

Σε δήλωσή του ο κ. Πάτσης ανέφερε ότι:

«Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, οπότε κατέθεσα ερώτηση για την επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος για το οποίο ενημερώθηκα κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Δήμο Δεσκάτης.

Προς έκπληξή μου ενημερώθηκα ότι ήταν η πρώτη ερώτηση.

Και μπορεί να λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ωστόσο δε μένουμε εδώ. Έπεται συνέχεια..».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2019

Προς

Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Άμεση η ανάγκη αντιμετώπισης των ελλείψεων στη λαϊκή αγορά της Δεσκάτης Γρεβενών.

Στη λαϊκή αγορά του Δήμου Δεσκάτης των Γρεβενών δραστηριοποιούνται αρκετοί επαγγελματίες πωλητές (με κυρίως βιοτεχνικά είδη) από τις όμορες περιοχές Τρικάλων και Λαρίσης, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη συγκεκριμένων ειδών.

Ειδικότερα, με την 75/2013 απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η τοποθέτηση είκοσι-ενός (21) επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών από τις αναφερθείσες όμορες περιοχές.

Σημειώνεται δε ότι παρά την έγκριση και πέντε (5) επαγγελματιών πωλητών εκτός Περιφέρειας, αυτοί ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν, καθώς η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Δεσκάτης δυσχεραίνει την πρόσβαση και αποθαρρύνει την ενασχόληση πωλητών πέραν των όμορων περιοχών της (Τρίκαλα και Λάρισα).

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 1, του Ν.4497/2017 για την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, ένας επαγγελματίας πωλητής λαϊκών αγορών επιτρέπεται να δραστηριοποιείται μόνο στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στους δήμους της Περιφέρειας, στην προκήρυξη της οποίας συμμετείχε (με το άρθρο 20 του ίδιου νόμου προβλέπεται η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων για επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές).

Κατόπιν τούτων, επειδή είναι βέβαιο ότι η απομάκρυνση των επαγγελματιών πωλητών από Τρίκαλα και Λάρισα θα προκαλέσει έλλειψη βασικών ειδών στους κατοίκους του δήμου Δεσκάτης, καθώς αποδεδειγμένα δεν υφίσταται ενδιαφέρον από πωλητές της Περιφέρειας να καλύψουν το περί του λόγου κενό, ερωτώνται ο κ.κ. Υπουργοί:

–          Υπάρχει η βούληση και δυνατότητα να τροποποιηθεί ο Ν. 4497/2017 και να δίνει το δικαίωμα, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των κενών θέσεων της λαϊκής αγοράς της Δεσκάτης από επαγγελματίες πωλητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να καλύπτονται οι θέσεις από επαγγελματίες πωλητές όμορων Περιφερειών;

–          Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης τροποποίησης;

Ο ερωτών,

 Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5