Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Έρχονται επιδοτήσεις μέσω Εξοικονομώ με κριτήριο τον καιρό

Στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προχωρά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ετοιμάζοντας την προκήρυξή του περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δράση θα βασιστεί στα πρότυπα του συστήματος της Εθνικής Μετερεορολογικής Υπηρεσίας που έχει εκπονήσει για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή το ύψος της επιδότησης που θα λαμβάνει ένα νοικοκυριό θα καθορίζεται με βάση τις βαθμοημέρες. Με πιο απλά λόγια, θα προσδιοριστεί ένα όριο συγκεκριμένης θερμοκρασίας και ανάλογα με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για τη θέρμανση ή τη δροσιά του, θα κυμαίνεται το ύψος της επιδότησης.

Επιπλέον στα κριτήρια επιλεξιμότητας θα λαμβάνονται υπόψη οι κλίμακες της ενεργειακής απόδοσης που θα πετυχαίνει το νοικοκυριό για την εξοικονόμηση ενέργειας της κατοικίας του, ενώ υψηλότερη ενίσχυση θα λαμβάνουν οι οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Ο νέος υπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει ψηλά στην ατζέντα εκτός από το θέμα της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων κι εκείνο της ενεργειακής φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής, προκειμένου να καθιερώσει έναν μηχανισμό με κίνητρα για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να καταναλώνουν φθηνότερο ρεύμα το οποίο θα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πηγές θέλουν την προμήθεια των «πράσινων» προϊόντων ρεύματος προς τους καταναλωτές να αναλαμβάνουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αντίστοιχο μόνιμο μηχανισμό εξετάζει το υπουργείο και για τη στήριξη των ενεργοβόρων βιομηχανιών αλλά και συνολικά των επιχειρήσεων, με κόστος ενέργειας που ξεπερνά το 20% της παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής, προκειμένου να παρέχονται κίνητρα για διμερείς συμβάσεις (PPA) πράσινης ενέργειας ανάμεσα σε βιομηχανίες, τουριστικές αλλά και επιχειρήσεις εστίασης με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγές θέλουν την ηγεσία του υπουργείου να επιδιώκει την παροχή κινήτρων για τέτοιες συμβάσεις ως μόνιμο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, στις άμεσες προτεραιότητες του Κώστα Σκρέκα, μετά και το τελευταίο μπλακ άουτ, είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των γραμμών και υποδομών μεταφοράς υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ. Σε συνεργασία με τους Διαχειριστές επιταχύνονται τα επενδυτικά προγράμματα για την ενίσχυση και τη συντήρηση του συστήματος ηλεκτρισμού. Πέραν της ασφάλειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στα θέματα αυτά και για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διασύνδεση των ΑΠΕ με το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται και για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου καθώς και για το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. Έμφαση δίνεται επίσης και στη δρομολόγηση των μεγάλων διεθνών αγωγών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com