Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Τι αλλάζει στα ποσά και στη διάρκεια καταβολής

Αλλαγές έρχονται στο επίδομα ανεργίας καθώς σχεδιάζεται η επέκτασή του από τους 12 στους 24 μήνες με τους πρώτους έξι μήνες να συνδέονται με τον μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας τριετίας ή πενταετίας ενός εργαζόμενου μέχρι το 70%-75%. Προοδευτικά από εκεί και κάτω, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Απογευματινής, το ποσό να μειώνεται μέχρι το 55% του κατώτατου μισθού.

Εκτιμάται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5%-6% θα αυξήσει το επίδομα ενός ανέργου με δύο παιδιά στα 610 ευρώ από τον Απρίλιο.

Το επίδομα ανεργίας για ένα άτομο θα αυξηθεί από τα 376 που είναι σήμερα 510 ευρώ, χωρίς την παρέμβαση που ετοιμάζεται για επέκτασή του στους 24 μήνες, εκ των οποίων οι 6 μήνες θα είναι συνδεδεμένοι με το 70%-75% του μέσου μισθούς της πενταετίας.

Αναλυτικά παραδείγματα

Το επίδομα ανεργίας, από τον προσεχή Απρίλιο, εφόσον η αύξηση θα είναι της τάξης του 6%-6,5%, θα ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Επίσης, το ύψος του ειδικού εποχικού επιδόματος για οικοδόμους ορίζεται στο 70% του 37πλάσιου του εκάστοτε ισχύοντες ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, ενώ για τα επαγγέλματα των μουσικών- τραγουδιστών, ηθοποιών στο 70% του 25πλάσιου του εκάστοτε ισχύοντες ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Σε ό,τι αφορά το βοήθημα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτως απασχολούμενων- ασφαλισμένων ισούται με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας.

Ως προς το ειδικό βοήθημα της ΔΥΠΑ για μονογονεϊκές, θύματα έμφυλης βίας και εμπορίας ανθρώπων, που σήμερα είναι 718 ευρώ, θα αυξηθεί στα 764 ευρώ.

Τέλος, για τους σπουδαστές-μαθητές που απέχουν από την εργασία για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, οι αποδοχές ισούνται με το 30πλάσιο του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ