Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Έρχεται το νέο «υπερ»επίδομα: Ποια επιδόματα ενσωματώνονται και ποιος ο ρόλος των δήμων

Η εφαρμογή από 1η Απριλίου του 2016 του νέου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα έχει ως συνέπεια την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων και την ενσωμάτωσή τους στο νέο «υπερ»επίδομα.

Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό, αναμένεται να υπάρξει συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, με σκοπό να έχουμε εξοικονόμηση ύψους 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

Σε αυτό το πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών στην πρόνοια, θα δοθεί και έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στο υπουργείο Εργασίας και αυτή θα είναι η οποία θα κρίνει το ποια προνοιακά επιδόματα θα συνεχίσουν να δίνονται και ποια θα ενσωματωθούν στο νέο καθολικό επίδομα, καθώς και ποια θα «κοπούν» οριστικά.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα, μπαίνει και το ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς πολλά από τα επιδόματα δίνονται από δήμους. Είναι φανερό πως η ηγεσία του υπουργείου θα επιδιώξει να παρέμβει και σε αυτό το ζήτημα με τελικό στόχο να «πάρει» αυτές τις αρμοδιότητες πίσω.

Πάντως, από τους αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας διαφαίνεται πως στο νέο «υπερ»επίδομα θα ενσωματωθούν μια σειρά από επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τέκνων, θέρμανσης, παραπληγίας ή τετραπληγίας (εξωιδρυματικό) και απόλυτης αναπηρίας.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης