Έρχεται το «υγειονομικό πρωτόκολλο» για τα ξενοδοχεία
Στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του «υγειονομικού πρωτοκόλλου», που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κοροναϊού.
Σήμερα, Δευτέρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τους ομόλογους υπουργούς Τουρισμού της ΕΕ και δεν αποκλείεται να υπάρχουν απαντήσεις στο κρίσιμο θέμα του υγειονομικού διαβατηρίου, όπως τουλάχιστον έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά. Η υγεία επισκεπτών και εργαζομένων σε πρώτο πλάνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείου Τουρισμού τις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, θα προβεί στη δημοσιοποίηση αυτού, αφού η διαβούλευση με τον ΕΟΔΥ, αλλά και με τις ξενοδοχειακές ενώσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
Από την πλευρά τους, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας έχουν καταρτίσει ήδη δικά τους σχέδια, αλλά και καταθέσει τις προτάσεις τους στις αρμόδιες αρχές.
Η επανεκκίνηση πάντως των περισσοτέρων ξενοδοχειακών μονάδων τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, αμέσως μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια) όπου βέβαια αναμένεται να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, έλεγχος του αριθμού των θαμώνων και εκτεταμένη χρήση του εξωτερικού χώρου).
Το άνοιγμα των μονάδων αναμένεται να γίνει σε δυο φάσεις, αρχικά αυτών που λειτουργούν για 12 μήνες και σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν τα εποχικά καταλύματα. Πριν την επανέναρξη της λειτουργίας τους, θα προηγηθεί διαβούλευση και δημιουργία ενός αυστηρού πρωτοκόλλου λειτουργίας σε σχέση με τους χώρους συνάθροισης, όπως εστιατόρια, πισίνες, χώρους αναψυχής κοκ.
Τι δείχνει έρευνα
Στο ερώτημα αν σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι το 47% απάντησε Ναι, το 34% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ το 19% απάντησε Όχι.
Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει διακοπές το 19% του δείγματος, είναι λόγω έλλειψης χρημάτων (36%), λόγω κοροναϊού (32%), και λόγω φόρτου εργασίας (22%).
- Προηγούμενο Έρευνα: Αισιόδοξοι στις συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες – Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο
- Επόμενο Ποιες αλλαγές έρχονται στα ΜΜΜ μετά την καραντίνα