Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Έρχεται το βιβλιάριο υγείας στο κινητό

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” αναφέρει ότι “το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα και χτίζοντας πάνω στα συστήματα που ήδη έχουμε να αποκτήσουμε έναν πλήρη Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς”. Όπως λέει ο κ. Πιερρακάκης, “αυτό θα δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλες θετικές συνεπαγωγές στο Σύστημα Υγείας, αλλά και ευρύτερα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό. Φυσικά, δεν θα περιμένουμε την πλήρη ολοκλήρωση του φακέλου. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τώρα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “σε αυτό το πλαίσιο, τα δεδομένα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα οποία είναι πλούσια και σημαντικά – περιλαμβάνουν ιατρικές συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων- θα εμπλουτιστούν κατ’ αρχήν από τις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις, όπως εκείνες για παράδειγμα που χρησιμοποιούμε για ένα γυμναστήριο, οι οποίες θα ενταχθούν κι αυτές στο σύστημα”.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, “το ζητούμενο για εμάς, για το χτίσιμο του ιατρικού φακέλου, είναι ένα παραπάνω: τα δεδομένα αυτά να μην βρίσκονται μόνο στα χέρια των γιατρών, αλλά και στα χέρια των πολιτών που τους αφορούν – δηλ. ο καθένας από εμάς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που τον αφορούν, να έχει την ιδιοκτησία, εντέλει, των δεδομένων του. Ετοιμάζουμε γι’ αυτό μια εφαρμογή που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό θα αποτελέσει το πρόπλασμα του Ιατρικού Φακέλου και θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τα στοιχεία των διαγνωστικών κέντρων, καθώς και με εκείνα που βρίσκονται στα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων, όπως αυτά θα αναβαθμιστούν”.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ