AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Επιτακτική η ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, με μέτρα και παρεμβάσεις

Ι. Μασούτης: «Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ευρύτερο και δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά μπορούμε να στηριχθούμε στις εγχώριες δυνάμεις και να ανακάμψουμε από την εξωγενή κρίση.»

 Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών ως προς το φυσικό αέριο και τα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα, τα οποία ρίχνουν το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, η ελληνική οικονομία, ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις, είναι πλέον έτοιμη για το τελικό βήμα και την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Η στήριξη, ωστόσο, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας -η οποία αποτελεί το 92% του παραγόμενου εθνικού προϊόντος της ελληνικής οικονομίας, το 40% των εξαγωγών  και το 70% της απασχόλησης- πρέπει να συνεχιστεί.

Η ΚΕΕΕ ζητεί από την πολιτεία ταχύτερη πρόσβαση των ΜμΕ στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα:

  • Τονέο ΕΣΠΑ να σχεδιαστεί για υφιστάμενες επιχειρήσεις με στόχευση το μετασχηματισμό τους στη νέα εποχή, χωρίς γραφειοκρατία, καθώς και να δοθούν κίνητρα για επιχειρηματικές συνεργασίες και συγχωνεύσεις,
  • Να εξακολουθήσει η επιδότηση για τημείωση του ενεργειακού πληθωρισμού,
  • Να εκπονηθούν διαχρονικά προγράμματα με στόχο τημείωση της ανεργίας και την ταυτόχρονη αξιοποίηση – μετεκπαίδευση  των εργαζομένων σε επαγγέλματα αιχμής σε όλες τις ΜμΕ της χώρας, ανεξάρτητα από τη μορφή και τον κλάδο στον οποίο απευθύνονται,
  • Να συνεχιστεί η προσπάθεια γιαχαμηλότερους φόρους, οι οποίοι δίνουν ώθηση στη λειτουργικότητα και το βέλτιστο σχεδιασμό των επιχειρήσεων, σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί εν μέσω κρίσης,
  • Η ψηφιακή επανάσταση, η οποία συντελείται στη χώρα μας, να συνεχιστεί με επιδοτήσεις προς όλες τις ΜμΕ, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετάβασή τους στο ψηφιακό μέλλον.
  • Χρειάζεται μία σειρά ταχυτέρων παρεμβάσεων, ώστετα έργα υποδομών και η ανασυγκρότηση της παραγωγικής οικονομίας – τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης – να ολοκληρωθεί και να αποδώσει άμεσα αποτελέσματα, προς όφελος των ΜμΕ όλης της χώρας.

 Παράλληλα με τα βασικά αυτά μετρά, πρέπει να συνεχιστεί η ελάφρυνση των επιχειρηματιών των ΜμΕ με τη συνέχιση των προγραμμάτων διακανονισμών για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, ώστε τα μέτρα των 120 και 72 δόσεων να τους βοηθήσουν να ανασάνουν από οφειλές, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζονται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com