AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

Alpha Bank
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΙΩΑΝΝΑ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΜΒΟΛΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Επιστροφή στην… κανονικότητα για τις πληρωμές στα Ταμεία

Κρίσιμη για το μέλλον της απασχόλησης, αλλά και την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ θεωρείται η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά από καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμών και δηλώσεων.

Σήμερα λήγει και η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μη μισθωτούς και τους αγρότες ισχύει έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου.Σήμερα, λήγει η προθεσμία και για την πληρωμή της πρώτης μεταχρονολογημένης δόσης ενεργών ρυθμίσεων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μετά την καραντίνα του κορονοϊού.

Ειδικά για τις εισφορές μη μισθωτών, η καταληκτική προθεσμία εξόφλησής τους είναι η Παρασκευή 3 Ιουλίου. Να σημειωθεί δε, ότι οι περίπου 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι (όχι οι αγρότες) δικαιούνται έκπτωση 25% στο ασφάλιστρο ανεξάρτητα αν πλήττονται από τον κορονοϊό, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές του Μαΐου. Θα πρέπει βέβαια να έχουν πληρώσει και τις εισφορές του προηγούμενου 4μηνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ή έστω να εξοφλήσουν τις οφειλές του 2020 στο 100% (βασική οφειλή συν τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις) μαζί με τις εισφορές Μαΐου.

Προσοχή όμως, σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, η έκπτωση αφορά μόνο τον τελευταίο μήνα.

Επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές Μαΐου, σε 4 δόσεις από τον Οκτώβριο και μετά. Το μέτρο αυτό καταργείται από τον ερχόμενο μήνα (εισφορές Ιουνίου).

Σε κανονική τροχιά εισέρχονται και οι δόσεις ρυθμίσεων, καθώς σήμερα, θα πρέπει να καταβάλλουν την δόση τους οι ασφαλισμένοι που είχαν ενεργή ρύθμιση τον περασμένο Μάρτιο και επειδή εντάχθηκαν στους πληττόμενους βάσει ΚΑΔ «πάγωσαν» την αποπληρωμή των ρυθμίσεών τους για 3 μήνες. Όσοι επιχειρηματίες βάσει ΚΑΔ εντάχθηκαν στο μέτρο από τον Απρίλιο, θα ξεκινήσουν να αποπληρώνουν εκ νέου τις ρυθμίσεις τους από 31/7 και μετά.

Προσοχή. Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την καταβολή του Δώρου Πάσχα από επιχειρήσεις που λόγω κορονοϊού (πλήττονται βάσει ΚΑΔ) δεν το κατέβαλλαν στους εργαζόμενούς τους τον Απρίλιο. Η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση για το Δώρο Πάσχα πρέπει να υποβληθεί έως τις 10 Ιουλίου και να καταχωριστεί στην μισθολογική περίοδο του Μαΐου, ενώ έως τις 31 Ιουλίου πρέπει να καταβληθούν στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, ειδικά για το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης Συν-Εργασία, μετά και την χαμηλή συμμετοχή του πρώτου 15ημέρου, από σήμερα, 30 Ιουνίου, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό για τον μήνα Ιούλιο, θα μπορούν να διευθετούν το χρόνο εργασίας σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για αλλαγή που έγινε μετά από την πίεση των επιχειρήσεων κυρίως από τον κλάδο της βιομηχανίας αλλά και όλους τους κλάδους που λειτουργούν με βάρδιες, καθώς με το προηγούμενο καθεστώς διευθέτησης σε εβδομαδιαίο πλαίσιο, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν. Έτσι, το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ανακοίνωσε ότι από σήμερα, θα δέχεται τη μεσοσταθμική μείωση των ωρών εργασίας όσων μισθωτών εντάσσονται στο σύστημα Συν-Εργασία ανά μήνα και όχι ανά εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΔΕΗ banner
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ζητείται εργασία-Εταιρία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com