ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Σε 8 χρόνια η εξόφληση -τελευταία ευκαιρία για εφάπαξ πληρωμές με έκπτωση 15%

Θέμα ημερών είναι η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τις οφειλές από Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Μετά τα “κουρέματα”, τα ποσά, που θα πρέπει να επιστραφούν ως δάνεια, μόλις και μετά βίας φτάνουν στα 2 δισ ευρώ, ενώ μετά τις τελευταίες βελτιώσεις που έγιναν στο σχετικό πλαίσιο, οι πληρωμές “άπλωσαν” σε ορίζοντα 8 ετών, έτσι ώστε επιχειρήσεις- επαγγελματίες να μη στερηθούν πολύτιμη ρευστότητα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

Με νέα Απόφαση, κατ’ εφαρμογήν των ανακοινώσεων από το υπουργείο Οικονομικών, η περίοδος χάριτος παρατάθηκε για έναν ακόμα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το επιστρεπτέο ποσό είναι πληρωτέο σε 96 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη από αυτές να πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου. Το οικονομικό επιτελείο έδωσε, όμως, μια ακόμα ευκαιρία για σημαντική έκπτωση στις πληρωμές. Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού έως και την 29η Ιουλίου με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού.

Όσον αφορά στα “κουρέματα”, διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρόνο έναρξης εργασιών αλλά κυρίως με την πτώση τζίρου. Έτσι, για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 προβλέπεται:

Επιστροφή ποσοστού 25% της ενίσχυσης- άρα “κούρεμα” 75%- εφόσον η μείωση των εσόδων από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του φορολογικού έτους 2020 της επιχείρησης ξεπερνάει το 70% σε σχέση με τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών του φορολογικού έτους 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων το φορολογικό έτος 2020

Επιστροφή ποσοστού 33,3% της ενίσχυσης- άρα “κούρεμα” 66,7%- εφόσον η μείωση των εσόδων από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του φορολογικού έτους 2020 της επιχείρησης ανέρχεται τουλάχιστον σε 30% και ως 70% σε σχέση με τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών του φορολογικού έτους 2019 και καταγράφει ζημίες προ φόρων το φορολογικό έτος 2020

Επιστροφή ποσοστού 50% της ενίσχυσης- άρα “κούρεμα” 50%- για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις

Για τις νέες επιχειρήσεις, δηλαδή με έναρξη από 1/1/2019 και μετά, προβλέπεται “κούρεμα” 75% εφόσον η πτώση τζίρου του 2020 ξεπέρασε το 30%, ενώ το “κούρεμα” διαμορφώνεται στο 66,7% για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Με νέα ειδική εγκύκλιο η ΑΑΔΕ διευκρίνισε ότι τόσο το μη επιστρεπτέο ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής όσο και το ποσό της έκπτωσης 15% επί εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού, το οποίο επί της ουσίας προσαυξάνει το ποσό που δεν επιστρέφεται δηλαδή το όφελος του δικαιούχου, συνιστούν αφορολόγητα έσοδα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την ακρίβεια των στοιχείων, με βάση τα οποία επιχειρήσεις κι επαγγελματίες πήραν αυτό το κρατικό χρήμα. Για τους… πονηρούς τα πράγματα είναι απλά. Είναι άμεσα απαιτητό το σύνολο της χορηγηθείσας ενίσχυσης στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν είναι δικαιούχος ή δεν τήρησε τους όρους, ενώ στην καλλίτερη περίπτωση αναζητείται το υπερβάλλον ποσό της ενίσχυσης στην περίπτωση που η επιχείρηση είναι δικαιούχος μικρότερου ποσού από το χορηγηθέν, εντόκως από την ημερομηνία χορήγησης της ενίσχυσης.

 

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com