AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 17/02, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Φλώρινα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με νέους/ες της περιοχής.  Τον Ευρωβουλευτή συνόδευε η Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) στο γραφείο του youth center του Ομίλου, και έλαβαν μέρος μαθητές/τριες του 2ου και 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΕΝΕΦ, “Ενεργός Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης”, με τη συνοδεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου, κ. Ελένη Γρούϊου, κ. Άννα Μπαφίτη και κ. Αρχοντούλα Νικολάου. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας κ. Χρήστος Θωμαΐδης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου. Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης και ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης ως Ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς GUE-NGL και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και υποδοχή,  τοποθετήθηκε αρχικά για την Πράσινη Μετάβαση, την Κλιματική Κρίση, ποιες πολιτικές εφαρμόζει η Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα και ποιον ρόλο μπορούν να έχουν οι νέοι/ες σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να διεξαχθεί ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, αλλά και δόθηκε το κίνητρο να κινητοποιηθούν, ώστε να συμμετέχουν στη δράση για το κλίμα και να οικοδομήσουν μια πιο “πράσινη” Ευρώπη.

Στην πολύ γόνιμη και ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε με τους νέους/ες, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες για τα ευρωπαϊκά θέματα, για την πράσινη μετάβαση, τα οφέλη της ΕΕ (οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά), αναλύθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η ανάγκη για συμπερίληψη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στη Μετάβαση, αλλά και επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία και πώς μπορούν οι νέοι και νέες να εμπλακούν στο εγχείρημα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και να έχουν πιο ενεργό ρόλο.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com