Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επίσκεψη σχολείων στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών επισκέφτηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Σαρακήνας και του νηπιαγωγείου Κνίδης με τις εκπαιδευτικούς  που τα συνόδεψαν Ευαγγελοπούλου Δέσποινα και Δημητρίου Ζωή.

Οι μαθητές με πολύ χαρούμενη διάθεση ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον, υποβάλλοντας πολλές ερωτήσεις τις οποίες με χαρά απαντήσαμε.

Με όρεξη ανέβηκαν στο αναγνωστήριο να παρακολουθήσουν τη δράση που τους είχε  ετοιμάσει η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή. Τους διάβασε το βιβλίο   Το δέντρο που έδινε  του Shel Silverstein.Τα παιδιά συγκινήθηκαν πραγματικά από την ιστορία, και φάνηκε από την όμορφη συζήτηση που αναπτύχθηκε στην πορεία.

Στη συνέχεια, οι φίλοι μας κατασκεύασαν το δικό τους δεντράκι από απλά υλικά, ζωγραφίζοντας στον κορμό τη μορφή που φαντάστηκε το καθένα. Το στόλισαν με  καρπούς που πάνω τους έγραψαν λέξεις με δυνατά μηνύματα όπως αγάπη, φιλία, γενναιοδωρία και άλλες  που εμπνεύστηκαν από το παραμύθι.

Τα τοποθέτησαν μέσα σε ένα χάρτινο κουτί που το  διαμόρφωσαν με πολύ όρεξη και δεξιοτεχνία δημιουργώντας εικόνες από την εξέλιξη της ιστορίας. Χάρηκαν πολύ από το αποτέλεσμα και θαύμασαν την κατασκευή τους. Στο τέλος, πέρα από τα βιβλία που δανείστηκαν,  πήρανε μαζί τους το κουτί της ιστορίας που θα στολίζει την τάξη τους και όταν θα το ανοίγουν θα ξαναζωντανεύει η ιστορία.

Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές και μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το χώρο της βιβλιοθήκης, τους κανόνες λειτουργίας της, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, προσαρμοσμένα στην κάθε ηλικία. Μας ευχαρίστησαν και  μας υποσχέθηκαν με ένα μεγάλο χαμόγελο  πως θα ξανάρθουν πολύ σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης