Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν «αύξηση 20%

Στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, αλλά με βελτιωμένα κριτήρια, θα κυμανθεί τον φετινό χειμώνα το  επίδομα θέρμανσης, με την κυβέρνηση να δείχνει με αυτό τον τρόπο πως επιχειρεί να διατηρήσει τα μέτρα στήριξης, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή οδηγία για περιορισμό των οριζόντιων επιδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού, με μια αύξηση κατά 20% για τις οικογένειες – δικαιούχους της αύξησης του εισοδηματικού ορίου έως και 2.000 ανά παιδί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, αλλά αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ανά παιδί, για τις οικογένειες με παιδιά.

Όσον αφορά στα κριτήρια για την ακίνητη περιουσία:

  • Άγαμοι: Έως 200.000 ευρώ
  • Έγγαμοι – μονογονεϊκές: Έως 300.000 ευρώ, αυξημένο κατά 50.000 ευρώ φέτος

Παράλληλα, για πρώτη φορά τίθεται όριο τζίρου έως 80.000 ευρώ ετησίως, στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που δήλωσαν φέτος στην εφορία ακαθάριστα έσοδα πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φετινό επίδομα δεν θα είναι «διπλό» για όσους προχωρήσουν σε αλλαγή καυσίμου, όπως έγινε πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet.

Το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 237 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. ευρώ πέρυσι από τα οποία 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024.

Υποτονικά κινούνται οι προπαραγγελίες

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης  ενόψει του χειμώνα ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και σύμφωνα με το  σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece, προς το παρόν οι προπαραγγελίες των καταναλωτών ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο κινούνται με ιδιαίτερα υποτονικούς ρυθμούς.

«Κατά κύριο λόγο γίνονται διερευνητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες και ελάχιστες προπαραγγελίες» σημειώνει ο Μιχάλης Κιούσης, προέδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Κάτι που αποδίδεται βεβαίως και στις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στη χώρα, καθώς οι θερμοκρασίες δεν προδιαθέτουν τους καταναλωτές ώστε να «κινητοποιηθούν» για τη θέρμανση του χειμώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, οι προπαραγγελίες είναι, έως τώρα, λιγοστές.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com