Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επενδύουν στον βασιλικό πολτό στη Δυτική Μακεδονία

Στην εμπορική αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των προϊόντων της κυψέλης, πέραν του μελιού, όπως είναι ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, η γύρη και το μελισσοκέρι, προσανατολίζει τους νέους μελισσοκόμους το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από έναν μήνα στην Κοζάνη. Καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών, όπως και του κλάδου της βιομηχανίας καλλυντικών και των τροφίμων, αυξάνεται σταθερά για τα προϊόντα της μέλισσας, το Κέντρο φιλοδοξεί να στρέψει τους νέους μελισσοκόμους και σε αυτές τις πρακτικές και να αναδείξει τα εμπορικά οφέλη τους.

Όπως αναφέρει η γεωπόνος και επόπτρια του Κέντρου, Ελισσάβετ Μαρίνου, τα τελευταία χρόνια με την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων και της διατροφικής αξίας του βασιλικού πολτού έχει αυξηθεί η ζήτηση. Αν και οι παλαιότεροι μελισσοκόμοι έδιναν βαρύτητα στην παραγωγή μελιού, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος για τα υπόλοιπα προϊόντα, ωστόσο οι νεότεροι έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά. «Είναι μια επίπονη διαδικασία και απαιτεί πολύ χρόνο για τη συλλογή του, αφού από ένα βασιλικό κελί μπορούμε να πάρουμε μόλις το ¼ του γραμμαρίου, ωστόσο δεν είναι δύσκολη μελισσοκομική εργασία και δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό», επισημαίνει η κα Μαρίνου.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του βασιλικού πολτού, εξαρτάται τόσο από την ποιότητα της γύρης που συλλέγουν οι συλλέκτριες μέλισσες, όσο και από το ίδιο μέλι. Η τιμή στην αγορά ενός ποιοτικού βασιλικού πολτού κυμαίνεται μεταξύ των 20-35 ευρώ τα 10 γραμμάρια, ενώ δεν λείπουν και τα φαινόμενα νοθείας και παραπλάνησης των καταναλωτών με φθηνότερα και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα.

Πηγή http://www.ypaithros.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5