Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επαναλειτουργία της ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής Γρεβενών, μέσω της μετατροπής της σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσηλευτικής, έπειτα από παρέμβαση του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Με την υπουργική απόφαση Αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 24571 συμπλήρωση της Αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 12972/ 2015 Υπουργικής απόφασης «Ίδρυση Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 1038), η ΕΠΑΣ Γρεβενών μετατρέπεται σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσηλευτικής με ειδικότητες Γενικής Νοσηλείας και Βοηθού Νοσηλευτικής.

Ο Βουλευτής Γρεβενών ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Κουρουμπλή, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του μέσω της συμπληρωματικής αυτής απόφασης, και δήλωσε ότι,

‘’Η ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής Γρεβενών είναι μία σχολή που έχει αποδεδειγμένα αναδείξει πολύτιμα στελέχη στο χώρο της υγείας και που, συγχρόνως, αποτελεί μία ασφαλή επαγγελματική προοπτική για τα παιδιά μας, αφού από την αρχή της λειτουργίας της, έως σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά. Είναι μια καλή διέξοδος για τις νέες και τους νέους του νομού μας, να επενδύσουν στη νέα μας Σχολή, στο Δημόσιο ΙΕΚ Νοσηλευτικής Γρεβενών. Η επάρκεια του στελεχιακού και διδακτικού δυναμικού μας μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και την πληρότητα της κατάρτισης των νέων σπουδαστών, γεγονός που θα τους εξασφαλίσει σίγουρες προϋποθέσεις και εφόδια για το άμεσο μέλλον τους’’.

 

Ακολουθεί συνημμένο το κείμενο της παρέμβασης του Βουλευτή προς τον Υπουργό:

Αθήνα, 2/6/2015

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Π. Κουρουμπλή

 

Θέμα: Επαναλειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Γρεβενών

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πρόσφατα εγκρίνατε την επαναλειτουργία αρκετών Επαγγελματικών Σχολών Νοσηλευτικής, οι οποίες αναβαθμίζονται σε ΙΕΚ. Το αντίστοιχο τμήμα της ΕΠΑ.Σ. Γρεβενών έδωσε, καθ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας του, τη δυνατότητα σε πάρα πολλά παιδιά του τόπου μας να βρουν εργασία, σε μια περιφέρεια  που είναι η πιο φτωχή και με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας της χώρας. Συγκεκριμένα, ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό ποσοστό, περίπου το 95% των αποφοιτησάντων, κατόρθωσε να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον τομέα της υγείας.

Για τον λόγο αυτό κύριε Υπουργέ, θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Σχολής στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 14.500 τετραγωνικών μέτρων και θα μπορούσε να υποστηρίξει την εκπαιδευτική και πρακτική διασύνδεση της ΕΠΑ.Σ. με το Νοσοκομείο, είτε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ, είτε, τέλος, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Γρεβενών.

Εκτιμώ ότι η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα και έργο για τον τόπο μας, διότι εγκοιτώνει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας και για τα νέα παιδιά που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο και η συμβολή σας θα είναι καθοριστική προς την κατεύθυνση αυτή.

 

.

Με Εκτίμηση,

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

 

Βουλευτής  Γρεβενών

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

 

                                                                                                                                    

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ