ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε και φέτος  στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώθηκε εκδήλωση  την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, με θέμα: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής με χρήση καινοτόμων εργαλείων και μέσων».

Στην εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη, η οποία αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία της Υπηρεσίας με την Εκπαιδευτική κοινότητα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται ετησίως και στα οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 3.000 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας, και στις ενέργειες της Υπηρεσίας ώστε να ενταχθούν αποτελεσματικά οι σύγχρονες τεχνολογίες στην προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής αλλά και στην καλύτερη επίτευξη του εκπαιδευτικού σκοπού που αυτό υπηρετεί, φιλοδοξώντας να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αιανής Ευάγγελος Αποστολίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Γυμνασίου με το Μουσείο και την συνεργασία με άλλα Σχολεία σε περιοχές με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως η Πέλλα, η Βεργίνα και το Δίον.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απηύθυνε η Θεοδώρα Αγοραστού, Φιλόλογος Med Παιδαγωγικών.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Αιανής Βασίλης Νατσιόπουλος και Ιωάννα Βαβλιάρα, εκ μέρους της ομάδας την οποία συναποτελούν οι μαθητές Ξένια Μπέμπα και Γιώργος Λιάκος, και με υπεύθυνο τον καθηγητή τους Ιωάννη Χριστόφορο, έκαναν μία εξαιρετική παρουσίαση του προγράμματος για το οποίο με χαρά αφιέρωσαν ήδη πολλές ώρες εργασίας, και το οποίο αφορά στη εικονική περιήγηση της Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Γυμνασίου Αιανής και είναι σε εξέλιξη σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κοζάνης.

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Βελβεντού Μαρία Βατάλη μετέφερε την εμπειρία της για την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους μαθητές και την σχολική κοινότητα και έθεσε τους  προβληματισμούς της και κυρίως τις προτάσεις της για την καλύτερη επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων τους.

Ο Δρ Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κοζάνης Θεοχάρης Τσάμπουρας παρουσίασε τα  νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας με την χρήση νέων τεχνολογιών, τα οποία είναι προσιτά για το κοινό στους ιστοτόπους της Εφορείας.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Κώστας Μοσχάκης, Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κοζάνης, ενώ την τεχνική υποστήριξη παρείχε ο Κώστας Μύρος.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και συγχαίρει τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Αιανής για την ενδιαφέρουσα και καινοτόμα προσπάθειά τους, που απαίτησε πολλές ώρες εργασίας μέσα στο μουσείο αναδεικνύοντάς το ως ζωτικό χώρο σύγκλισης της εκπαίδευσης και της αρχαιολογικής έρευνας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ