Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

‘Εντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την έντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών προκάλεσε το κείμενο που βγήκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών, μετά από τη μελέτη του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών.
Με λίγα λόγια, ορισμένες τοπικές κοινότητες θα χαρακτηρίζονται πλέον ως δυναμικές περιοχές και όχι ως ορεινές ή μειονεκτικές που ήταν μέχρι σήμερα από το 1981, όταν η χώρα μας μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εξέλιξη αυτή, εφόσον υιοθετηθεί από το Υπουργείο και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα σημάνει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους αυτών των χωριών. Οι επιπτώσεις αυτές σχετίζονται με την κατάργηση της εξισωτικής αποζημίωσης, τη δυσχέρεια ένταξης στα προγράμματα των Νέων Αγροτών, στα σχέδια βελτίωσης και μια σειρά άλλων δυσμενών εξελίξεων.
Μετά τις γνωστές εξελίξεις ως προς την εφαρμογή της βιολογικής γεωργίας, έρχεται τώρα άλλη μια αρνητική εξέλιξη την οποία συντονισμένα όλοι οι φορείς των Γρεβενών θα πρέπει να αποτρέψουμε.
Η Π.Ε. Γρεβενών δεν είναι δυναμική και «πλούσια περιοχή» ως προς την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας. Σ’ αυτό συνηγορούν τόσο τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και οι κλιματολογικές συνθήκες , αλλά και οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Οι αρδευόμενες εκτάσεις είναι ελάχιστες, με τις πραγματικά, αρδευόμενες εκτάσεις κάθε χρόνο, όπως πάλι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν, δε ξεπερνούν το 5%.
Τα στοιχεία των δυναμικών-αρδευόμενων καλλιεργειών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Πάνω από το 60% των γεωργικών εκτάσεων καλλιεργείται με χειμερινά σιτηρά σε ξερικές συνθήκες. Κι αν υπολογίσει κανείς ότι το σύνολο των οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών που καλλιεργούνται σε ξερικές συνθήκες, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία των μελετών, γίνεται αντιληπτό το επίπεδο κοινωνικοοικονομικής ευημερίας των οικισμών και του αγροτικού πληθυσμού.
Τέλος, η καπνοκαλλιέργεια που ανθούσε εκείνη την εποχή και έδινε το κύριο εισόδημα σ’ αυτά τα χωριά, έχει πλέον εκλείψει με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό και την μείωση του πληθυσμού.
Καλούμε όλους τους φορείς των Γρεβενών σε συντονισμένη δράση, ώστε να αποτραπεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
Ευάγγελος Σημανδράκος

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com