Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus 2021-2027

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus 2021-2027». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και από συνεργαζόμενους φορείς εκπαίδευσης. Το θέμα της ενημέρωσης παρουσίασε η υπεύθυνη προώθησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες των  ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και οι ειδικοί στόχοι ανά τομέα δράσης (σχολική εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση). Στη συνέχεια, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη Διαπίστευση, τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής και χορήγησης καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Η διαπίστευση Erasmus αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), σχολικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασίες. Η απονομή της διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης απονεμήθηκε Διαπίστευση στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης μετά από αίτησή της το 2020. Στην παρούσα φάση, ο οργανισμός συνεργάζεται με όλους τους φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της περιφέρειάς μας προκειμένου να καταθέσει αίτηση για χορήγηση Διαπίστευσης στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως Συντονιστής Κοινοπραξίας.

Διευκρινίζεται ότι η απόκτηση διαπίστευσης επιτρέπει στους οργανισμούς να έχουν απλοποιημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την κινητικότητα προσωπικού και μαθητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος Erasmus+ (2021-2027). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων διαπίστευσης (ΚΑ 120) είναι η 19η Οκτωβρίου 2021 (13:00). Επίσης, σε  περίπτωση που κάποιος οργανισμός δεν έχει υποβάλει αίτηση για διαπίστευση ή δεν έχει εγκριθεί η αίτησή του, μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας είτε με την υποβολή αίτησης για βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα κινητικότητας (ΚΑ122) είτε χωρίς υποβολή αίτησης ως φορέας υποδοχής άλλου οργανισμού που έχει λάβει χρηματοδότηση για κινητικότητα ή ως μέλος κοινοπραξίας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το παρόν διάστημα είναι σε εξέλιξη ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος Σχολικών Μονάδων για συμπράξεις μικρής κλίμακας (Βασική Δράση 2/ΚΑ2) που απευθύνονται σε φορείς χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο Πρόγραμμα Erasmus+ (καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 3 Νοεμβρίου 2021).

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ