Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ενημερωτική Ημερίδα του έργου «G.AL.E.T.: Greece-Albania Energy Tourism» στην ΠΕ Καστοριάς. Τελετή αγιασμού του ηλιακού σκάφους.

SONY DSC

Στο πλαίσιο του  Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2016» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καστοριάς ενημερωτική ημερίδα  του έργου «GALET – Greece/Albania Energy Tourism», παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου,  του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, του Θ. Αντιπεριφερειάρχη Θεοφύλακτου Ζυμπίδη, του Αντιδημάρχου Καστοριάς Λεωνίδα Παπαδημητρίου, της εντεταλμένης συμβούλου διακρατικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Αμαλίας Κούσκουρα, Περιφερειακών Συμβούλων και πολιτών.

­­­               

SONY DSC

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θ. Καρυπίδης συνεχάρη τις υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους σε Ελλάδα και Αλβανία για την πορεία του έργου, στέλνοντας  ένα μήνυμα στη γειτονική μας Αλβανία,  τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα διακρατικά προγράμματα έχουν ως στόχο την διεύρυνση και την καλή γειτονία. Αλλά αυτή επιτυγχάνεται όταν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ενταξιακή πορεία της γειτονικής μας Αλβανίας περνάει μέσα από τη χώρα μας. Γι΄ αυτό πρέπει να σέβονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ομογένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία και με τις Περιφέρειες τις χώρας μας  αλλά και με την Αλβανία σε μια προοπτική ανάπτυξης κοινών συνεργασιών. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο αρκεί να περιοριστούν οι ακραίες φωνές».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος  αναφερόμενος στη σημασία του διασυνοριακού προγράμματος για την περιοχή μας και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται και για τις δύο χώρες, στάθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 268.205,88 €  και  περιλαμβάνουν:

– Την μερική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με μερική αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα καλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

– Την Προμήθεια ηλιακού σκάφους χωρητικότητας 8 ατόμων.

– και την Προμήθεια 15 συμβατικών και 12 ηλεκτρικών ποδηλάτων και τοποθέτηση σταθμού φόρτισης αυτών.

SONY DSC

Λίγο πριν την έναρξή της ημερίδας τελέστηκε ο αγιασμός του ηλιακού σκάφους από το Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε η ονοματοδοσία του από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, ο οποίος επέλεξε το όνομα «Κάρανος», που σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ήταν ο γενάρχης του βασιλικού οίκου της Μακεδονίας. Ο Κάρανος ξεκινώντας από το Άργος της Πελοπονήσσου και ιδρύοντας τις Αιγές, αποδεικνύει την από αρχαιοτάτων χρόνων σχέση της Μακεδονίας με τη Νότια Ελλάδα και ως εκ τούτου την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος έγιναν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη.

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης