GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από τον Δ/ντη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης»

Στο γραφείο του στο Διοικητήριο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υποδέχτηκε ο Διευθυντής κος Γρηγόριος Τσαλιάνης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαο Συλλίρη, τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ Γεώργιο Τζίτζικα και το μέλος της Δ.Ε και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Στέργιο Κιάνα, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις γύρω από τα Ενεργειακά Ζητήματα που σχετρίζονται με το λιγνίτη και για την ετοιμότητα του ΑΗΣ να ανταπεξέλθει στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ως προς την αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 50%.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, συνεχάρη τον κο Τσαλιάνη για τα νέα του καθήκοντα ως Διευθυντής του ΑΗΣ και ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας όλων των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και για το κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό επηρεάζει τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Ο Δ/ντης κος Τσαλιάνης, ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο Σταθμός να ανταποκριθεί σε σενάριο κάλυψης έκτακτων αναγκών, αυξημένης ζήτησης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος με στελέχη της ΔΕΗ έχει συμπεράνει ότι, μετά την πλήρη λειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η οποία θα τροφοδοτείται κατά προτεραιότητα από τα διαθέσιμα λιγνικά κοιτάσματα, καθώς, ως η πιο σύγχρονη μονάδα, θα εντάσσεται αδιάκοπα στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, υπάρχει ο κίνδυνος ο εξορυσσόμενος λιγνίτης να μην επαρκεί για την τροφοδοσία των μονάδων 3 και 4 του Αγίου Δημητρίου, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τηλεθέρμανση της Κοζάνης, μιας και η 5 η μονάδα του Αγίου Δημητρίου δεν επαρκεί για την κάλυψη της πόλης σε περιόδους μεγάλης ζήτησης.

Επομένως, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, για να μην βρεθούμε προ εκπληξεως τον προσεχή χειμώνα, θα πρέπει να αυξηθεί άμεσα η λιγνιτική παραγωγή και να είναι σε λειτουργία όλες οι προαναφερθείσες μονάδες, ήτοι κατ΄ελάχιστον οι μονάδες 3, 4 και 5 του Αγίου Δημητρίου και η Πτολεμαΐδα 5, όπως και η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 2, για να ικανοποιηθεί και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση της λιγνιτικης παραγωγής από 4,5 Twh σε 7 Twh.

Όπως τελος ανέφερε ο Νικόλαος Συλλίρης, το πρώτο κριτήριο λήψης των αποφάσεων για τη συμμετοχή των εκάστοτε μονάδων στο σύστημα της ηλεκτροπαραγωγής θα πρέπει να είναι βεβαίως η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η εξάρτηση των τηλεθερμάνσεων των μεγάλων πόλεων της περιοχής από τη λειτουργία συγκεκριμένων μονάδων. Για το λόγο αυτό, το ΤΕΕ/ΤΔΜ τάσσεται ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας των μονάδων «Αγ. Δημήτριος 3» και «Αγ. Δημήτριος 4», προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, αναγνώρισαν τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να ανταποκριθούν στην τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης τον περασμένο χειμώνα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εκείνη τη στιγμή, όπου η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα ήταν 19%, του φυσικού αερίου 57%, των υδροηλεκτρικών 10% και των ΑΠΕ 14%, ενώ ενδιαφέρον παρουσίαζε και το ισοζύγιο των διασυνδέσεων, με τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας να είναι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές, κάτι που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com