Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στις 27-06-2016, κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση του 10ου  θέματος με θέμα «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων Π.Ε. Γρεβενών».

Η Π.Ε. Γρεβενών, θέλοντας να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στον νομό Γρεβενών, προωθεί σε συνεργασία με τους δύο Δήμους, (Γρεβενών – Δεσκάτης)  την εκπαιδευτική κοινότητα και το κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, τη διεξαγωγή έρευνας, σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Γρεβενών.

Το πρόγραμμα αφορά 25 σχολικές μονάδες του νομού μας και η εμπειρία του ΚΤΕ έδειξε ότι η ενεργειακή κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως και 300%.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με μεγάλα οφέλη στην μακροοικονομία του νομού Γρεβενών.

Η εμπειρία και άριστη επιστημονική κατάρτιση του ΚΤΕ, σε συνάρτηση με την βούληση της περιφέρειας Δυτικής  Μακεδονίας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την ένταξη του έργου στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα ανάλογα μέτρα του ΣΕΣ.

Η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, ορίστηκε στους δώδεκα μήνες και εκτός από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας θα χρησιμοποιηθούν και εξωτερικοί συνεργάτες, επιστήμονες με ανάλογη γνώση από την Π.Ε. Γρεβενών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, για την ολοκλήρωση της έρευνας θα απασχοληθούν αρχιτέκτονες μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι  μηχανικοί, καθώς και ειδικότητες πληροφορικής και οικονομικών επιστημών για την στατιστική και οικονομική υποστήριξη της έρευνας.

 

 

 

 

Γραφείο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης